ABB investerer én milliard i innovasjonssenter - Elektronikknett
abb_innovasjonssenter
ABB bygger innovasjons- og opplæringssenter for industriell automatisering til én milliard kroner i Østerrike som skal stå klart i 2020.

ABB investerer én milliard i innovasjonssenter

ABBs største organiske investering innen industriell automatisering gjøres ved B&R i Østerrike, som selskapet overtok i fjor.

Ett år etter at overtagelsen av B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) ble kunngjort, planlegger ABB å investere én milliard kroner i bygging av et avansert innovasjons- og opplæringssenter i Eggelsberg, nord for Salzburg i Østerrike. Investeringen er den største organiske investeringen innen industriell automatisering i ABBs mer enn 130 års historie og legger grunnlaget for rundt 1000 nye jobber i Østerrike.

abb_plan Slik blir det nye innovasjons- og opplæringssenter nord i Østerrike.

Det nye innovasjons- og opplæringssenteret vil utvikle teknologier for «fremtidens fabrikk» basert på ABB Ability, hvor produksjonen skjer autonomt med smarte og skytilkoblede maskiner og roboter. Med denne investeringen leverer ABB på sin Next Level-strategi, hvor innovasjon er en nøkkeldriver for lønnsom vekst. Selskapet investerer drøyt elleve milliarder kroner (1,4 milliarder USD) i forskning og utvikling årlig og har rundt 30 000 forskere og applikasjonsingeniører. B&R har over 1000 forskere og applikasjonsutviklere. 

Det nye forsknings- og utviklingssenteret vil dekke 35 000 kvadratmeter og huse en rekke avanserte fasiliteter. I tillegg til ultramoderne forsknings- og utviklingslaboratorier for utvikling og testing av nye automatiseringsteknologier fra industrielle styringssystemer til maskinlæring og kunstig intelligens, blir det også et automatiseringsakademi for opplæring av kunder, partnere og ansatte i disse teknologiene. Det nye komplekset forventes å være i drift i 2020. Det vil da være et av ABBs største forsknings- og utviklingssentre.

Med det nye senteret vil verdens nest største leverandør av industrielle automatiseringsløsninger ytterligere utvide sin lederskapsposisjon innen maskinstyring og styring for stykkproduksjon. Utviklingen av disruptive teknologier gjør at ABB på en enda bedre måte kan betjene maskinstyringsmarkedet på rundt 160 milliarder kroner (20 milliarder dollar) årlig.

Kommentarer