Vil bringe 10 GbE til industrielle markeder - Elektronikknett
COM Express Type 7

Vil bringe 10 GbE til industrielle markeder

congatec starter den industrielle overgangen til 10 GbE båndbredde, og har veikartet klart for sin produktutvikling.

Det tyske selskapet congatec, som utvikler innvevde datamaskinmoduler, ettkorts datamaskiner samt tilhørende design- og produksjonstjenester, har lagt frem et nytt veikart for å bringe 10 GbE kommunikasjon til de industrielle områdene.

I dette veikartet ligger det komplett innkapslede, vifteløse infrastrukturkomponenter med et effektbudsjett på mindre enn 20W.

Anvendelsesområder for disse laveffekt x86-baserte nodene finnes i mange IoT-applikasjoner, fra kamerasystemer for offentlig sikkerhet til sanntids smartdataservere i industri 4.0, og i robuste telekom- og nettverksenheter, som små basestasjoner, fabrikkgateways og lagringssystemer.

– Med vår COM Express Type 7 moduler basert på Intel Xeon D prosessorteknologi, har vi introdusert 10 GbE for applikasjoner på industrielt servernivå. Dette er første fase i å bringe 10 GbE til industrielle områder, og åpner for smartere enheter på infrastruktur- og prosessnivå, med laveffekt design som er i stand til å håndtere flere 10 GbE grensesnitt, forklarer markedsdirektør Christian Eder hos congatec.

– For å drive dette viktige teknologiskiftet fremover, har vi utformet et robust veikart av moduler som er designet for å gradvis utvide 10 GbE mulighetene innen et stort spekter av industrielle applikasjoner, fremholder han.

Mer om veikart og teknologier her. http://www.congatec.com/en/technologies/com-express/com-express-type-7.html