Storordre til Mycronic - Elektronikknett
prexision80
Prexision-800 er den mest avanserte skjerm-maskeskriveren til Mycronic. I forbindelse med den nye ordren skal den leveres til Sør-Korea. Bildet er av den litt enklere Prexision-80. Foto: Mycronic

Storordre til Mycronic

Den svenske maskinleverandøren Mycronic har halt i land en ordre fra amerikanske Photronics verdt mellom 90 og 100 millioner dollar. Det er den største ordren i selskapets historie.

Photronics er underleverandør av fotomasker til halvleder- og skjermindustrien. Produktene som er bestilt er maskeskriverne Prexision-800 og Prexision-10, maskemålemaskinen Prexision-MMS, i tillegg til oppgradering av eksisterende Prexision-10.

Tre av systemene skal til Kina, mens Prexision-800 som er den mest avanserte, skal til Sør-Korea.

I følge Mycronic ser de en økende investering i den kinesiske bildeskjermindustrien. I dag er det 27 fabrikker og ytterligere 15 er under bygging. Typiske skjermer som produseres er storformat LED-skjermer for TV og AMOLED for mobilt utstyr.

Photronics har tidligere sagt at de skal investere 160 millioner dollar i sin skjermfotomaske-fabrikk i Kina, og Mycronic tar med andre ord en stor andel av disse investeringene.

Kommentarer