Satser på analog kraft - Elektronikknett
Analog kraftmodul fra Intersil

Satser på analog kraft

Intersil satser videre på analoge kraftmoduler, og kommer med det de hevder er verdens første 15A, 42V analoge kraftmodul.

Intersil, som nå er et datterselskap av Renesas Electronics, lanserer i dag den første 42V enkanals DC/DC step-down kraftmodulen som kan levere opp til 15A kontinuerlig strøm.

Modulen med betegnelsen ISL8215M kan drives med en enkelt inngangsspenning som inkluderer hele spekteret fra standard 12V til 18V og 24V kraftbusser. Videre tilbyr den justerbare utgangsspenninger fra 0,6V til 12V, og tilbyr ifølge Intersil den høyeste effekttettheten, med 60mA/mm2 i en 13mm x 19mm pakke. Med 96.5% maks effektivitet kan den brukes for å drive lastpunkt (POL) omformere for FPGA, DSP og MCU innen industri, medisin, RF-kommunikasjon, ettermarkedet for bil, samt bærbart utstyr som benytter Li-ion batterier. 

ISL8215M utgjør en komplett DC-DC kraftforsyning som integrerer en kontroller, MOSFETs, induktans og passive komponenter. Komponentene er montert til en kobberbasert lederramme som tillater modulen å operere med full last over et stort temperaturområde uten påtrykt luftstrøm eller kjølefinner.