Ny ledelse i SensoCure

SensoCure AS har hatt en fin utvikling siden sin etablering i 2011 og har nå ansatt daglig leder og teknisk direktør (CTO) – begge kjenninger fra Horten-miljøet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Utviklingen i Sensocure har siden starten i 2011 gått raskt. Etter noen år med ekspansjon i Forskningsparken, som del av Silicia Vestfold Technology Incubator, ble det på grunn av plassmangel nødvendig å flytte til nye og større lokaler. Valget ble Langmyra på Skoppum hvor Sensocure fra juni 2015 leide 300 kvadratmeter i samme bygg som Memscap holder til.

Sensocure er et selskap basert på Skoppum i Vestfold. Grunnlagt i 2011, og består i dag av 9 høyt motiverte medarbeidere. Sensocure utvikler og produserer medisinske sensorsystemer. Sensocure sitt første produkt er IscAlerttm et system for tidlig deteksjon av iskemi, (nedsatt blodtilførsel til vev) ved å måle partialtrykk av CO2 i organer. Systemet kan brukes for nær sagt alle organer i menneskekroppen.

Allerede 2. januar 2017 var tiden moden for Sensocure å ta steget videre på Skoppum, og flyttet inn i helt nye lokaler på 1000m2 og med eget renrom på 400m2.

Sensocure har nå ansatt daglig leder. Det er Trond Herje, tidligere investeringsansvarlig i Microtech Innovation (MTI), som går inn i rollen som daglig leder i Sensocure. Han har tidligere innehatt rollen som daglig leder i Sensocure gjennom utleie fra MTI. Med seg på laget har han tidligere daglig leder i MTI, Stein Ivar Hansen, som går inn i Sensocure som teknisk direktør (CTO). Hansen innehar også rollen som styreleder i Sensocure.

Trond Herje (t.v.) og Stein Ivar Hansen. (arkivfoto)

– Blodgjennomstrømming i kroppsvev er det fundamentet i de fleste medisinske sykdommer når man skal undersøke helsen til en pasient. Sensocure sin sensor er ekstremt viktig i framtidens helseomsorg. At vi kan være en del av denne spennende utviklingen er sterkt motiverende, og vi ser fram til å gå løs på utfordringene som måtte komme, sier Stein Ivar Hansen i en pressemelding.

Sensocure har samarbeidspartnere og underleverandører i nærmiljøet, men jobber også internasjonalt med samarbeidspartnere i Europa, Australia og USA. Sensocure er medlem i NCE MNT og bruker av laboratorier på Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Bedriften har tett samarbeid med Oslo Universitetssykehus. 

Powered by Labrador CMS