Nøyaktig kraftmåling - Elektronikknett
Microchip_PAC1934

Nøyaktig kraftmåling

I følge Microchip kan du øke nøyaktigheten av kraftmålinger på programvare til 99 prosent i Windows 10 enheter, med ny kraftovervåkingskrets.

Microchip lanserer en brikke for presis overvåking av effekt- og energibruk. PAC1934 fungerer sammen med en programvaredriver fra Microchip som er fullt kompatibel med Energy Estimation Engine (E3), som er innebygd i operativsystemet Windows 10, for å oppnå 99 prosent nøyaktighet for alle batteridrevne Windows 10 enheter. Ved å kombinere Microchips PAC1934 og Windows 10 driver med Microsofts E3 tjenester er det mulig å forbedre målingene av batteribruk fra ulike programvareapplikasjoner med opp til 29 prosent.

PAC1934 er utviklet for å måle spenninger ned til 0V og opp til 32V. Det er denne evnen som gjør at brikken kan måle effektbruk nøyaktig, fra enkle oppgaver i prosessorenheten (CPU) og helt opp til programvare som kjører på enheter som er forbundet via en USB Type-C kontakt. PAC1934 er en firekanals komponent med 16-bit kraftmålinger og et akkumuleringsregister på minst 17 minutter, noe som gjør den ideell for å bestemme effektforbruk og energibruk uten behov for å måtte justere spennings- eller strømområdet.

Komponenten kan også gjøres til en integrert del av fremtidige programvareoppgraderinger. Gjennom toveis målinger, med mulighet for å måle både batterilading og -utlading, er PAC1934 velegnet for kommende USB Type-C ladetopologier, ettersom de er i utvikling og blir stadig mer brukt. I tillegg fungerer komponenten som en standard «high-side» strømsensor for bruk i server-, nettverks-, bil- og industrielle applikasjoner. Microchip arbeider også aktivt for å støtte PAC1934 i Linux for ulike anvendelser.

Kraftovervåkings-ICen PAC1934 er tilgjengelig umiddelbart, for prøve- og volumproduksjon.

Kommentarer