Minnekomponent blir raskere og gjerrigere - Elektronikknett
Micrchips nye minnekomponent sparer tid og effekt

Minnekomponent blir raskere og gjerrigere

Ny minnekomponent fra Microchip sender ut data på begge klokkeflankene, for å redusere den totale dataaksesstiden. I tillegg reduseres effektforbruket.

Microchip lanserer en ny, 1.8V Serial Quad I/O SuperFlash minnekomponent. SST26WF064C er en lavspennings 64-Megabit komponent, som kombinerer Dual Transfer Rate (DTR) med proprietær SuperFlash NOR Flash teknologi, noe som gjør den egnet for trådløse- og batteridrevne applikasjoner, får vi opplyst fra produsenten.  

DTR gir kundene mulighet til å sende ut data på begge klokkeflankene, noe som reduserer den totale dataaksesstiden og ikke minst effektforbruket.  SuperFlash teknologien reduserer også effektforbruket ved at den tilbyr industriens (ifølge Microchip) raskeste slettetider.  Typiske varighet for sletting av brikken er for SST26WF064C mellom 35 og 50 millisekunder, sammenlignet med konkurrerende Flash-enheter som det tar mer enn 30 sekunder å slette.

SST26WF064C integrerer også en maskinvarestyrt reset-funksjon, og muliggjør dermed en robust komponent-reset.  De fleste serielle Flash-enheter i markedet støtter ikke maskinvarebaserte reset-funksjoner på grunn av begrensninger i pinneantall på pakken. Med denne Microchip-enheten, har kundene imidlertid mulighet til å rekonfigurere HOLD# pinnen for denne reset-funksjonen.

Enheten opererer ved frekvenser opp til 104 MHz, og åpner for eXecute-In-Place (XIP) muligheter med minimal forsinkelse, uten behov for kodeskygging i SRAM (Static Random Access Memory).  Den nye komponenten benytter et 4-bit multiplekset I/O seriegrensesnitt for å øke ytelsen, samtidig som man beholder den kompakte formfaktoren til standard serielle Flash-enheter. SST26WF064C støtter også fullstendig kommandosett-kompatibilitet med tradisjonell Serial Peripheral Interface (SPI) protokoll.

Microchips høy-ytelses SuperFlash teknologi betyr dessuten at komponenten er basert på proprietære split-gate Flash minneceller, hvilket gir ekstra muligheter slik som lang levetid med opp til 100.000 lese-/skrivesykluser, datavarighet på mer enn 100 år og industriens raskeste slettetider.

Utviklere kan sette i gang med å bruke flashminnet SST26WF064C umiddelbart, ved bruk av Verilog og IBIS modeller, så vel som enhetsdrivere.

SST26WF064C tilbys et utvalg pakkevarianter, inkludert en 8-kontakt WDFN (6 mm x 5 mm), 8-pinners SOIJ (5.28 mm), 16-pinners SOIC (7.50 mm) og 24-kulers TBGA (8 mm x 6 mm).