Lanserer fremtidens Hall-effektsensor - Elektronikknett
Silicon_Labs_Si72xxSensors

Lanserer fremtidens Hall-effektsensor

Silicon Labs mener de har lansert fremtidens Hall-effektsensor gjennom en ny familie av magnetiske sensorer. De skal være energigjerrige, pålitelige og følsomme.

De tre sensorfamiliene Si720x, Si721x og Si722x sammenlignes av Silicon Labs med tradisjonelle Hall-effektsensorer og reed-kontakter.

Familiene skal være like pålitelige som tradisjonelle Hall-sensorer, men bruker mindre strøm, faktisk på reed-kontaktnivå.

Forbruket er under 400 nA ved en samplingsrate på 5 Hz. I hvilemodus går forbruket ned til under 100 nA.

Følsomheten gjør at utviklere kan halvere størrelsen i den magnetiske konstruksjonen, eventuelt doble følsomhetsområdet. Sensorene er for øvrig kvalifisert i henhold til kjøretøystandarden AEC-Q100.

Når det gjelder sikkerhet er sensorene utstyrt med en beskyttelsesmekanisme som oppdager avvik i magnetfeltet. I tillegg har de en innebygget selvtest som verifiserer om sensoren vil fortsette å fungere som den skal.

De har også en temperatursensor innebygget, med en nøyaktighet på ±1°C.

De tre sensorfamiliene har forskjellige grensesnitt og særegenheter, mens konfigurering og styring kan gjøres via I2C-grensesnitt.

Bruksområder selskapet ser for seg er hvitevarer, flytmålere, trådløse elverktøy, fjernstyring av forbrukerelektronikk, industrialarm, motorstyring og dør- og vindusalarmer.

Sensorene levere i SOT-23-kapslinger med tre eller fem tilkoplinger.

Et demokort er også tilgjengelig, Si72xx-WD-KIT til 149 dollar.

Kommentarer