Lanserer IP for eCPRI - Elektronikknett
Transpacket-5G-fronthaul-backhaul

Lanserer IP for eCPRI

Den nye standarden for Ethernet-basert 5G fronthaul, eCPRI er klar. Det er også norske Transpacket, som lanserer IP-kjerner til formålet.

TransPacket lanserer nå IP kjerner i deres Fusion-teknologi, skreddersydd for forsinkelses-følsom eCPRI 5G transport og aggregering. Kjennetegnet for disse IP-kjernene er ultralav forsinkelse, noe som skal gi maksimal fiberoverføringsavstand, og gjøre det mulig å kombinere fronthaul- og backhaul traffikk på samme Ethernet-forbindelse.

Den nye eCPRI-spesifikasjonen som ble lansert nylig, åpner i praksis opp det tidligere proprietære fronthaul-transportnettverket ved å tillate Ethernet-basert transport og svitsjing.

De svært strenge kravene til forsinkelse, på maks 100 us forsinkelse hver vei står imidlertid fast. 

Det passer TransPacket utmerket, siden deres Fusion-teknologi er utviklet nettopp for å minimalisere både pakkeforsinkelser og variasjoner i pakkeforsinkelser under transport, aggregering og svitsjing av Ethernet-trafikk. Og nå kommer altså IP-kjerner spesielt tilpasset 10 Gb/s eCPRI transport.

Nettverksplanlegging og –leveranser skal være forenklet gjennom ultralav variasjon i forsinkelse, slik at mottakerbufferne kan konfigureres med en fast størrelse, uavhengig av antall nettverkshopp.   I tillegg genererer ikke lenger eCPRI trafikk med konstant bitrate, men følger brukernes trafikkmønstre, og tillater høyere båndbreddeeffektivitet

TransPackets eCPRI IP-kjerner for transport har også den unike prioritetsmekanismen som kjennetegner Fusion. Denne gjør det mulig å kombinere den tidsfølsomme fronthaultrafikken med mobil backhaultrafikk i samme nettverk, og fortsatt kunne tilby ultralav forsinkelse og variasjonsprioritet for fronthaultrafikken. 

– Vår 100Gb/s IP kjerne tilfører kun ubetydelig forsinkelse i et 20 km fiberbasert fronthaulnettverk,  sier teknisk direktør Steinar Bjørnstad i Transpacket. Selv gjennom et realistisk, firenoders nettverkvil bruk av vår IP-kjerne kun tilføre en forsinkelse tilsvarende 0,6 km fiber, legger han til