EIDEL har fått kontrakt på oppgradering av krypteringsutstyr til det tyske forsvaret. Foto: Bundeswehr

Kryptokontrakt til EIDEL

Eidsvoll Electronics AS (EIDEL) har dratt i land en kontrakt for videreutvikling av krypteringssystemet RCDS (Remote Crypto Distribution Systems) til Bundeswehr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

EIDEL har fått en kontrakt med det tyske forsvaret for oppgradering av dagens Remote Crypto Distribution System (RCDS). Dette inngår som del av ”Block upgrade 2” på kommando- og kommunikasjonssystemet MIDS-LVT (Multifunctional Information Distribution System – Low Volume Terminal).

RCDS har vært i bruk i Bundeswehr siden 2012. Kontrakten ble signert i august 2017 og vil fullføres i 2019, i tide for implementeringen av Block upgrade 2.

Truls O Andersen, EIDEL.

– Vi vil først og fremst takke Bundeswehr for deres tillit til oss, våre evner og RCDS. Så snart oppgraderingen er fullført, RCDS være kompatibel med MIDS-LVT blokkoppgradering 2 med SECAN sertifisering opp til NATO Secret, kommenterer adm. direktør Truls O. Andersen i EIDEL.

– RCDS har helt siden starten av implementert nye kapasiteter, og har nå evnen til å re-kryptere følgende: KG-40, KIR-1C, IFF mode 4 og 5, ED4-2, MIDS LVT BU1 og BU2, SATURN og KY-58, sier han.

.

Powered by Labrador CMS