Kryptokontrakt til EIDEL - Elektronikknett
Bundeswehr-kommunikasjon
EIDEL har fått kontrakt på oppgradering av krypteringsutstyr til det tyske forsvaret. Foto: Bundeswehr

Kryptokontrakt til EIDEL

Eidsvoll Electronics AS (EIDEL) har dratt i land en kontrakt for videreutvikling av krypteringssystemet RCDS (Remote Crypto Distribution Systems) til Bundeswehr.

EIDEL har fått en kontrakt med det tyske forsvaret for oppgradering av dagens Remote Crypto Distribution System (RCDS). Dette inngår som del av ”Block upgrade 2” på kommando- og kommunikasjonssystemet MIDS-LVT (Multifunctional Information Distribution System – Low Volume Terminal).

Truls O Andersen - EIDEL Truls O Andersen, EIDEL.

RCDS har vært i bruk i Bundeswehr siden 2012. Kontrakten ble signert i august 2017 og vil fullføres i 2019, i tide for implementeringen av Block upgrade 2.

– Vi vil først og fremst takke Bundeswehr for deres tillit til oss, våre evner og RCDS. Så snart oppgraderingen er fullført, RCDS være kompatibel med MIDS-LVT blokkoppgradering 2 med SECAN sertifisering opp til NATO Secret, kommenterer adm. direktør Truls O. Andersen i EIDEL.

– RCDS har helt siden starten av implementert nye kapasiteter, og har nå evnen til å re-kryptere følgende: KG-40, KIR-1C, IFF mode 4 og 5, ED4-2, MIDS LVT BU1 og BU2, SATURN og KY-58, sier han.

.