Kopler PolarFire til RF-transceiver - Elektronikknett
Microsemi-PolarFire

Kopler PolarFire til RF-transceiver

De laveffekt, mellomklasse FPGAene i PolarFire-serien fra Microsemi FPGAs er nå interoperative med Analog Devices’ AD9371 bredbånds RF-transceiver.

Microsemi Corporation melder at de feltprogrammerbare portmatrisene (FPGA) i PolarFire-serien nå er kompatible med Analog Devices, Inc. sin integrerte bredbåndstransceiver AD9371 via et JESD204B grensesnitt. Utviklere som vurderer å bruke AD9371 — som kan by på tokanals sendere og mottagere, integrerte syntetisatorer og digitale signalprosessorfunksjoner — kan dermed anvende Microsemis PolarFire FPGAer for å kople til og kommunisere med JESD204B, og samtidig dra nytte av lavere energiforbruk enn med konkurrerende komponenter, hevdes det.

PolarFire har en optimalisert 12.7 Gbps transceiver og et totalt effektforbruk på mindre enn 90 milliwatt (mW) ved 10 Gbps. IP-kjernene, som implementerer sender. Og mottagergrensesnittene til JESD204B standarden, skal være enkelt å integrere med JESD204B-baserte dataomformere.

De støtter linkbredder fra x1 to x8, og linkhastigheter fra 250 Mbps til 12.5 Gbps per kanal ved bruk av underklasse 0, 1 og 2.

Mens PolarFire regnes å være egnet for mange markeder, skal integrasjonen med Analog Devices’ AD9371 RF transceiver gjøre komponentene spesielt godt egnet for trådløs kommunikasjon, forsvar og industrielle markeder, inkluldert applikasjoner med høy båndbredde, så som distribuerte basestasjoner (remote radio head RRH) og aktive antenner, test- og måleutstyr, programvaredefinert radio (SDR), massive MIMO og småceller.

PolarFire-serien ble lansert i februar, og var ment å endre den tradisjonelle tankegangen for FPGA, i og med at komponentene er de første non-volatile FPGAene, og skal gi mer effekt og kostnadsbesparelser sammenlignet med SRAM-baserte FPGA.