Google kjøper HTC-ansatte - Elektronikknett
Google_pixel
Google Pixel skal utvikles videre, og derfor kjøper Google hele utviklingsavdelingen til HTC som har jobbet med smarttelefonen.

Google kjøper HTC-ansatte

Google viser at de mener alvor når det gjelder utvikling og bygging av mobiltelefoner. Nå har de inngått en avtale med mobilprodusenten HTC om å overta de ansatte som jobbet med Google's Pixel smarttelefon. Prisen: 1,1 milliarder dollar.

I avtalen inngår også en ikke-eksklusiv lisensavtale for HTCs IP knyttet til Pixel.

I en melding sier Google at dette forsterker viljen til å fortsette å utvikle smarttelefoner og investere i maskinvare. IP'ene de får tilgang til gjennom avtalen sikrer fortsatt støtte til Pixel-telefonene. I tillegg representerer avtalen en betydelig investering i Taiwan som et viktig innovasjons- og teknologisenter.

For HTC skal det bety fortsatt arbeid med egen strategi av merkevaren. I følge selskapet gir det en enda mer strømlinjeformet produktportefølje, mer effektiv drift og finansiell fleksibilitet. I tillegg til neste generasjon smarttelefon, etterfølgeren til HTC U11, vil de også fortsette utviklingen av VIVE, et økosystem for virtuell virkelighet. Samtidig vil de investere i neste generasjon teknologi, som tingenes internett, utvidet virkelighet og kunstig intelligens.

Kommentarer