Bygger smarte byer med AR - Elektronikknett
Mouser - smartere byer

Bygger smarte byer med AR

Mouser Electronics og deres utviklerkjendis Grant Imahara lanserer i dag en ny video som forklarer hvordan utvidet virkelighet (augmented reality – AR) kan bidra i bygging av smarte byer.

Den nye videoen i serien “Shaping Smarter Cities” er en del av elektronikkdistributørens Empowering Innovation Together program.

Her reiser Imahara til Los Angeles for å møte innovatører og ingeniører fra DAQRI, ett av verdens ledende selskaper på AR og VR, og for å høre om de nye mulighetene utvidet virkelighet (AR) kan gi innen konstruksjon og produksjon.

I DAQRIs virtuell virkelighets- (VR) og utvidet virkelighets- (AR) lab, tester Imahara blant annet DAQRIs nye AR Smart Helmet for å forstå hvordan implementering av AR-teknologi kan gjøre konstruksjonsprosjekter smartere. 

Shaping Smarter Cities serien støttes av leverandører som Analog Devices, Intel, Microchip Technology og Molex.

– Reelt nyskapende teknologi har kraft til å endre ikke bare hvordan vi ser verden rundt oss, men også hvordan vi kan forvente det som ennå ikke eksisterer, kommenterer Glenn Smith, President og CEO i Mouser Electronics.

– Teknologier som AR og VR er fremtiden innen smart konstruksjon, og vi har ennå bare såvidt begynt å se mulighetene, sier Imahara. – DAQRI gjør allerede forbløffende ting når det gjelder å skape utvidete virkeligheter for industriarbeideren, inkludert visuelle instruksjoner, sanntidsmeldinger og 3D-kartlegging.

Det såkalte Empowering Innovation Together programmet er ifølge Mouser ett av de mest synlige og anerkjente markedsføringsprogrammene i elektronikkindustrien, med prosjekter som spenner fra å gi liv til superhelt-teknologier, til 3D printing av en semi-autonom bil med droneteknologi. Fokus for årets program dreier seg om å løse tøffe problemer som kan påvirke menneskeheten som helhet. Se denne linken for mer informasjon.