Advanced Engineering: En messe med god blanding

Advanced Engineering 2017 som startet i går, er en ny messe i Norge som konsentrerer seg om digitalisering av industrien. Derfor var det også en god miks av utstillere på X Meeting Point (tidligere Exporama), Hellerudsletta utenfor Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Om det ikke var så mange elektronikkbedrifter til stede, så kan det endre seg til neste gang, som vil skje om to år. Arrangøren, svenske Easyfairs, har etter hvert lang erfaring med messevirksomhet koblet til industri. Men hvorfor Norge nå?

Finnes ikke tilsvarende
– Det finnes ikke tilsvarende messer i Norge, mener prosjektleder Ester Fardell. – Vi gjorde noen undersøkelser på forhånd, blant annet gjennom å kontakte organisasjoner og industri. Resultatet var at vi ganske raskt fikk rundt 100 utstillere, sier hun. – Vi merker i hvertfall at norsk industri både har vilje og er godt foroverlente.

Prosjektleder Ester Fardell i Easyfairs, mener at denne messen og konferansen fyller et hull i Norge og for industrien.

Blandet
– Det er en veldig blandet utstilling, men det de har til felles er at de har et forhold til digitalisering av industrien som arrangementet også handler om, sier Fardell som samtidig lurer på om det skal utvides med mer elektronikk, noe evalueringen og oppfølging vil vise.

Elektronikk Industri Foreningen, EIF, var blant de som hadde stand fra vår industri. Og vi så også Hapro, Emt4u, Data Respons, ACTE og Future Electronics, for å nevne noen.

Godt konferanseprogram
I selve messeområdet var det to scener, én for materiell og innovasjon og én for smarte fabrikker. Under vårt korte besøk fikk vi med oss to: Bård Eker, Eker Design, som snakket om designindustrien og hvilke utfordringer de har, og Maria Strømme professor i nanoteknologi ved universitetet i Uppsala, Sverige. Hun ga et innblikk i nanoteknologiforskning, spesielt innen medisin. Vi registrerte også Kåre Kaasamoen, produktsjef fra  Jakob Hatteland Computers som snakket om digitalisering av industrien, og Ieva Martinkenaite, leder for digital innovasjon i Telenor Forskning som også omfatter Telenor-NTNU AI-Lab og det nyopprettede Start IoT. Hennes foredrag handlet blant annet om Telenors bidrag til digitalisering av Norge.

Arrangøren skal ha skryt for å ha tiltrukket seg en rekke gode, vel kompetente foredragsholdere. Sjekk selv her. Og programmet fortsetter i dag.

Verktøy
Som sagt, det var et raskt besøk, og en av de vi fikk snakket med var Emt4u. Her var det stort fokus på verktøy. Blant annet nevnte de et sterkere samarbeid med Knipex. Håndverktøyprodusenten kom nå med nyheten om fallsikring av verktøyene, noe som er vesentlig dersom du er på toppen av en mast, for eksempel.

Emt4u leverer etter hvert et stort utvalg av verktøy, og denne gang var det et visst foksu på Knipex. Fra venstre: Stephan Menzel, salgssjef Knipex, daglig leder Børge E. Johnson og Henning Røed, Emt4u.

Fortsettelsen
På slutten av dagen i dag får vi vel vite om antall besøkende møtte forventningene, og i forbindelse med evalueringen får vi også vite om det er mulighet og vilje til sterkere satsing på Elektronikkindustrien. Når det er sagt, det meste vi ser av industriprodukter i dag inneholder jo elektronikk.

Powered by Labrador CMS