750W på liten plass - Elektronikknett
XP Power - XPE224

750W på liten plass

XP Power lanserer kompakt, høyeffektiv 750W AC-DC strømforsyning med industrielle og medisinske godkjennelser.

XP Power har i dag lansert sin GSP750-serie, en 750 W AC-DC strømforsyninger med høy effektivitet, peak effekt på 900 W, single output, intelligent vifte med industrielle og medisinske sikkerhetsgodkjennelser.

GSP750 serien kommer i et 4 x 10-tommer format med lav profil på 1U og er et godt valg for designere som ønsker en fullt utstyrt 750W forsyning i et kompakt mekanisk design med høy effektivitet. Dessuten har enheten kapasitet på 900 W og kan for visse applikasjoner tilby reduserte utgifter i forhold til å implementere en større strømforsyning.

Serien henvender seg til OEMer som ønsker en kompakt pålitelig strømforsyning til f.eks. medisinske-, industrielle, test-, måle- og instrumenteringsapplikasjoner og især applikasjoner som har et effektbehov på opptil 900 W (peak). Hovedapplikasjoner inkluderer kirurgi, livsstøttende utstyr, monitorer og blodbehandlings-applikasjoner.  Samt til printere og testmåleutstyr anvendt i industrielle miljøer, som krever høy effekttetthet for å spare plass og dermed oppnå et mere kompakt sluttprodukt.

Serien består av 3 modeller med utgangsspenninger på 12, 24 og 48 VDC. Serien har en 5 V standby forsyning med en kapasitet på opp til 3 A til forsyning av diverse logikk-kretsløp og elektronikk, et viktig krav i test- og måleapplikasjoner.

De spesifikke standardene inkluderer en lang rekke IT og medisinske standarder, blant annet IT60950-1 standardene og ANSI/AAMI ES60601-1 og IEC60601-1. 

Serien benytter resonanstopologier gjennom hele designet for å minimere tap og redusere støy, og har synkronisert likeretting for ytterligere å redusere tap og forbedre effektiviteten. Enhetene har innbygget intelligent styrte belastningsavhengige vifter med variabel hastighet for å optimere akustisk støy som er meget viktig i lavprofilapplikasjoner. Viftene slår seg av ved belastninger under 50 W og når produktet er i standby tilstand. Dermed forlenges viftenes levetid og lydnivået reduseres ytterligere.

Andre spesifikasjoner omfatter: Power-Fail signal, on/off, 5 Vstb til diverse logikk-kretsløp, output OK LED, «remote sense» og «current sharing» for opptil tre enheter. Seriens kontinuerlige utgangseffekt på 750 W leveres over driftstemperaturområde -40 til + 70 ° C med derating fra + 50 ° C.

Serien er tilgengelig fra Digi-Key, element14, Farnell, RS Components, godkjente regionale distributører eller direkte fra XP Power og leveres med 3 års garanti.