Verdensmesterskap i håndlodding på productronica - Elektronikknett
ipc_håndlodding
En verdensmester i håndlodding skal kåres på productronica-messen i München. Konkurransen arrangeres av IPC i samarbeid med IPC. Foto: ipctraining.org

Verdensmesterskap i håndlodding på productronica

IPC vil i samarbeid med productronica-messen, igjen arrangere konkurranse i håndlodding. Et populært arrangement, skal vi tro IPC. I år skjer det i Hall A1, stand 307 i perioden 14.-16. november.

Prisene som deles ut er på 300-, 200- og 100 euro for henholdsvis 1., 2. og 3. plass. Nytt av året er at det umiddelbart etter, fredag 17. november, arrangeres verdensmesterskap i håndlodding, også på messen. Da skal regional vinner fra productronica sammen med konkurrenter fra hele verden, kjempe om 1000 euro til vinneren, mens nummer to og tre får henholdsvis 500- og 300 euro. IPC HSC World Championship har prisutdeling samme dag klokken 14:00 i SMT Speakers Corner som befinner seg i Hall A1, stand 220.

Håndlodding på høytetthetskort krever en stø hånd og gode ferdigheter for å sikre en loddeprosess med null feil. Konkurransen vil anerkjenne beste ferdighet i håndlodding på et komplekst kretskort. Målet er å kunne bygge et funksjonelt kretskort i løpet av 60 minutter.

Kriteriene for vurderingen er at loddingene er i henhold til IPC-A-610F Class 3, hvor raskt det gjøres, og total elektrisk funksjonalitet. Dommerne er IPC-A-610 Master Instructors fra IPC master treningssentra.

Påmelding kan gjøres innen 1. november, via IPC's hjemmeside: www.ipc.org/IPCCalendar.

Kommentarer