Utfordrer IoT-oppfinnere - Elektronikknett
Open-IoT-Challenge-header-logo

Utfordrer IoT-oppfinnere

Nå er det klart for en ny runde av Eclipse IoT Challenge – en konkurranse om å utvikle IoT-produkter basert på åpne standarder.

Konkurransen er satt i scene av nettsamfunnet Eclipse IoT, et økosystem av bedrifter som samarbeider for å etablere et ”Tingenes Internett” basert på nettopp åpne teknologier. 

IoT-utvikling IoT-produkter kan være så mangt...

Det norske selskapet Bitreactive er en av sponsorene for årets konkurranse, som faktisk avholdes for fjerde gang.  

Dersom du har en ny IoT-idé og ønsker å bygge løsningen med åpen programvare og åpne standarder for øvrig, er du kvalifisert til å delta!  

I konkurransen legges det stor vekt på dokumentasjon gjennom prosessen, og at man engasjerer seg i nettsamfunnet. Vinnerne fra i fjor kan du forresten sjekke opp her.

Trondheimsfirmaet Bit Reactive har utviklet et konsept basert på ferdige funksjonsblokker, Reactive Blocks, som skal gjøre det lettere å sette sammen og bygge innvevde systemer. Flere av fjorårets deltagere brukte Reactive Blocks, opplyser de.

Noen eksempler på og litt innføring i Reactive Blocks finner man her: IoT Tutorial Train.  Men det er selvsagt ikke noe krav om å bruke Reactive Blocks i konkurransen.

Det som vil delta i konkurransen må melde seg på her http://iot.eclipse.org/open-iot-challenge/ før 13. november 2017. Deretter har de tid til 15. mars 2018 å bygge sin IoT-løsning.