RF i FPGA-SoC åpner for radar og 5G - Elektronikknett
Xilinx Zync RFSoC

RF i FPGA-SoC åpner for radar og 5G

Nå er Xilinx klar med den første systembrikken (SoC) i Zynq-serien med innebygde RF-kretser. Det kan gi enorme muligheter for systemutvikling innen blant annet radar og 5G mobilnett.

Xilinx, Inc. starter nå med leveranser av den nye Zynq UltraScale+ RFSoC familien, med en banebrytende arkitektur som integrerer RF-signalkjeden i en systembrikke (SoC), rettet mot trådløs 5G-kommunikasjon, kabelbasert Remote-PHY, og radar.

Med bruk av den 16nm UltraScale+ MPSoC arkitekturen har man lykkes å bygge inn RF dataomformere som skal gjøre det mulig å spare opp til 50 – 75% av både effekt- og plassbruk, samt programvarestyrte Forward Error Correction (SD-FEC) kjerner som møter 5G- og DOCSIS 3.1 standarder.

Silisiumprøver er allerede på vei til flere kunder, og Xilinx har åpnet et ”tidlig tilgang” program for de som ønsker å gå i gang med den nye RFSoC-familien.

Vanligvis er analog-digitalomforming i RF-området implementert i frittstående undersystemer, men Zynq RFSoC-produktene, som også inneholder ARM-baserte prosessorkjerner, nå kan tilby analog-, digital- og programvaredesign i én enkelt, monolittisk komponent. Det gir også mer robusthet i et systemdesign. Blant alle funksjonene Xilinx har klart å stappe inn i enheten finner vi:

  • Åtte 4 GSPS eller seksten 2 GSPS 12-bit ADC
  • Åtte til seksten 6,4 GSPS 14-bit DAC
  • Integrert SD-FEC kjerner med LDPC og Turbo kodek for 5G og DOCSIS 3.1
  • ARM prosesserings-subsystem med Quad-Core Cortex-A53 og Dual-Core Cortex-R5s
  • 16nm UltraScale+ programmerbar logikk med integrerte Nx100G kjerner
  • Opp til 930.000 logiske celler og mer enn 4,200 DSP ”slices”

Blant applikasjonene Zynq RFSoC familien retter seg mot finner vi spesielt radiohoder for massive-MIMO, millimeterbølge mobil-backhaul, 5G baseband, fast trådløs aksess, Remote-PHY noder for kabel, radar, test & måling, SATCOM, og militærkommunikasjon/luftbåren radio og andre avanserte RF-anvendelser.