Når hjertet blir ditt fingeravtrykk - Elektronikknett
Hjertebiometri
Systemet bruker lavnivå Doppler-radar til å måle hjertet. Strålingen er lavere enn WiFi-signal. Illustrasjon: Bob Wilder/University at Buffalo

Når hjertet blir ditt fingeravtrykk

En lavnivå Doppler-radar måler hjertets geometri, form og størrelse, i tillegg til hvordan det beveger seg. Dermed har man en sikker autentisering, mener forskere ved universitetet i Buffalo, USA, siden menneskehjertet er like forskjellige som fingeravtrykk.

Forskerne ser for seg at radaren monteres på en PC og etter å ha identifisert hjertet i løpet av åtte sekunder, overvåker den brukeren kontinuerlig. Dermed slipper man innlogging via passord eller andre metoder. Andre bruksområder, når forskerne har miniatyrisert løsningen, er på mobiltelefoner i tillegg til «screening» på flyplasser, skriver EETimes.

Signalstyrken på radaren er lavere enn WiFi, sier forskerne. Leseren er på ca 5 milliwatt, og skal ikke påvirke hjertet på noen som helst måte.

Biometriske systemer basert på hjertet er ikke noe nytt, men det hevdes at dette er det første ikke-kontakt-systemet som kan karakterisere hjertets geometri.

Vi har sett en rekke systemer som skal sikre identiteten og ta vare på våre personlige data. Etter hva vi kan bedømme er norske PCU Company den som er nær å ha en mest komplette løsningen når den kommer i produksjon. Men det kan du lese mer om i Elektronikk nr 11.

Kommentarer