Multifunksjons databriller med OLED-skjerm - Elektronikknett
fraunhofer_AV_VR
Fraunhofers nyutviklede databriller kan brukes til alle virtuelle formater i tillegg til å være forbreredt for sporing av øyebevegelser.

Multifunksjons databriller med OLED-skjerm

Det tyske forskningsinstituttet Fraunhofer FEP har for første gang integrert en demonstrator av databriller som kan vise både virtuell (VR) og utvidet virkelighet (AR), i tillegg til 2D- og 3D-innhold. De ser også muligheten for sporing av øyebevegelser.

I tillegg til spill der man bruker både VR og AR, er det et økende behov for databriller i profesjonelle og industrielle markeder. Dette kan være designere, mekanikere og kirurger, for å nevne noen.

For at brukerne skal ønske å benytte slike bilder, må kvaliteten være god. Fraunhofers løsning er toveis mikroskjermer med oppløsningen 800 x 600 piksler i denne første demonstratoren. Dessuten har de integrert fotodioder på brikken sammen med OLED-piksler. På denne måten kan øyebevegelser spores. Dette er noe de mener kan være nyttig i senere anvendelser og applikasjoner.

Brillene er utstyrt med HDMI- og USB-grensesnitt og skal vises frem på awe europe i München, etter sigende verdens største AV+VR-konferanse og messe

Kommentarer