Microsemi-FPGA får PCIe-sertifisering - Elektronikknett
Microsemi_PolarFire_FPGA

Microsemi-FPGA får PCIe-sertifisering

Mellomklasseserien PolarFire nådde nylig en milepæl ved å passere PCIe Endpoint Compliance Suites, i regi av PCI SIG (Spceial Interest Group). 

Microsemi Corporation melder at deres feltprogrammerbare portmatriser (FPGA) i PolarFire-serien har passert Peripheral Component Interconnect Special Interest Group (PCI SIG) sine samsvarsprøver for PCIe endepunkter på 5 Gbps. Dette skal sertifisere at produktet har bestått tøffe tester hos godkjenningsinstansen, og at PolarFire FPGA nå er inkludert i organisasjonens liste over godkjente integratorer.

PolarFire-serien kommer med 12,7G transceivere og tilbyr ifølge Microsemi opp til 50% lavere effektforbruk enn konkurrerende mellomklasse-FPGAer.

De inkluderer bl.a. herdede PCIe kontrollerkjerner med både endepunkt- og rotpunkt-modus tilgjengelig, så vel som laveffekt transceivere. Serien spenner fra om lag 100K logiske elementer (LE) til 500K LE.

Ifølge Dependra Lall, en ledende analytiker hos markedsanalysebyrået IndustryARC, har en voldsom etterspørsel etter høyhastighets dataprosessering og –overføring innen databehandling, nettverk og lagring ført til en økende bruk av PCIe, utover de tradisjonelle lagrings- og brikke-til-brikke applikasjonene.

Det er også en økende trend mot FPGA-basert implementering av PCIe for å oppnå enkel overføring av data til vertssystemer eller endepunktenheter med mulighet for PCIe, i applikasjoner som avansert databehandling, lagringssvitsjer, industriell/medisinsk bildebehandling og Ethernet nettverkskort.

Markedene for avansert databehandling og industriell bildebehandling forventes å vokse fra USD 30,7 milliarder i 2017 til en samlet omsetning på USD 47,5 milliarder innen 2023.