Lettere å leke med GaN-teknologi - Elektronikknett
PE29102-EVK-Board

Lettere å leke med GaN-teknologi

Ny evalueringskort fra GaN Systems skal forenkle design av produkter med rask effektsvitsjing i MHz-området. Anvendelser spenner over alt fra høyttalere, lasere og til trådløse DC-DC ladere. 

Raske flanker, korte pulser og høye effekter er nøkkelord som gjør gallium-arsenid (GaN) kretser egnet i alle disse applikasjonene.

Selskapet med navnet GaN Systems lanserer nå et nytt evalueringskort som de hevder gjør tilgjengelig verdens raskeste kombinasjon av GaN effekttransistorer og effektdrivere.  

Den nye evalueringsplattformen GS61004B-EVBDC kommer nå med det siste i høyhastighets GaN E-HEMT drivere. Her kombinerer evalueringssettet GaN Systems’ GS61004B krafttransistorer med den raskeste GaN transistordriveren som er tilgjengelig –PE29102 - fra Peregrine Semiconductor.

Blant egenskapene nevner vi

  • Fire GS61004B GaN transistorer og to PE29102 E-HEMT drivere
  • GaN transistorer som kan operere opp til 100 MHz
  • Transistordriver som kan opereres opp til 40MHz
  • Klasseledende propageringsforsinkelse
  • Optimalisert og uavhengig av Vcc for matching av dødtid
  • Integrert dødtidsstyring, justerbar med motstand

Kombinasjonen skal for eksempel generere lave dødtider, for å kunne minimalisere kryss-distorsjon i D-klasse applikasjoner.

– Gjennom denne løsningen bidrar vi til å bringe GaN-teknologi inn i mainstream applikasjoner, sier Mark Moffat, leder av Peregrines avdeling for kraftstyringsprodukter, i en kommentar. “