Lettere å koble trådløse ting til skyen - Elektronikknett
SIW Combi

Lettere å koble trådløse ting til skyen

Nye kombinasjonsmoduler for WiFi og Bluetooth fra Sierra Wireless tilbyr innebygde sky-tjenester og sikkerhetsfunksjoner.

Med Wi-Fi og Bluetooth-støtte på en felles CF3-modul, gir den nye BX-serien fleksibilitet til å migrere mellom short-range og mobil teknologi, samt fremtidssikre produktdesign.

– BX-serien er ideell for industrielle IoT-applikasjoner som må kobles til skyen, for eksempel utstyrsovervåking, smart by og helseprogrammer, samt mobilaktivert aktivitetssporing og kjøretøysforbindelse, opplyser Lars Dammen hos distributøren Acal BFi Norge.

Et sentralt mål for BX-serien er å gi OEMs overbevisende funksjoner, som FOTA, sikker oppstart og forhåndsintegrerte skytjenester, til kortdistanse trådløs teknologier.

– Disse funksjonene har allerede vist seg verdifulle for OEM-er i mobilmarkedet, og vil holde IoT-enheter sikre og oppdaterte i feltet, og er nå stadig mer nødvendig for alle trådløse teknologier som brukes som en del av en IoT-løsning, påpeker Dammen.

BX-serien gir god sikkerhet, med integrert sikker oppstart og kryptert flash for å sikre at modulen bare fungerer med verifisert Sierra Wireless-programvare.

Modulene inkluderer forhåndsdefinerte sikkerhetsnøkler for å aktivere godkjenning og sikker tilkobling til AirVantage.

De overholder den nyeste sikkerhetsstandarden for 802.11i Wi-Fi og støtter Bluetooth Secure Connections.

Et økende antall applikasjoner krever flere trådløse teknologier, og mange flere vil migrere til mobiltilkobling i fremtiden, da nettverk for LPWA utvides globalt.

BX-serien er utviklet med formfaktoren CF3, og gir ifølge Dammen kundene den enkleste integrasjonsopplevelsen for Wi-Fi og Bluetooth-enheter og en enkel migreringsbane for fremtidige produkter. Som med mange andre Sierra Wireless-moduler, vil det derfor være enkelt å bytte moduler i enhetene for å støtte ulike teknologier eller legge til nye funksjoner da de har CF3 form faktor.

Modulene er forhåndsintegrertintegrert med Sierra Wireless’ AirVantage skybaserte IoT-plattform for gratis ubegrensede FOTA-oppgraderinger for å sikre at enhetene oppdateres med de nyeste sikkerhetsoppdateringene.

Valgfri administrasjon av trådløse enheter og applikasjonsaktivering vil også være tilgjengelig gjennom AirVantage.

Utvidelsen av Sierra Wireless’ kortdistansportefølje, inkludert den populære BC127 for avanserte lydapplikasjoner, støtter modulene BX3100 og BX3105 (med integrerte antenner) 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.2 classic og BLE.

Optimalisert for IoT, har de integrerte TCP / IP- og Bluetooth-stacker, sammen med et enkelt UART-grensesnitt for rask og enkel integrasjon.

Enhetene vil bli globalt sertifisert for å møte standard godkjenninger, avslutter Lars Dammen hos Acal BFi Norge.