Enklere utvikling av oppladbare batteripakker - Elektronikknett
SiLabs_USB_Ref_Design

Enklere utvikling av oppladbare batteripakker

Silicon Labs kommer med en referansedesign-pakke som de hevder gir raskere og enklere utvikling av USB Type-C oppladbare batteripakker.

I følge selskapet lanserer de nå en omfattende referansedesign-pakke for enklere utvikling av oppladbare batteripakker for smarttelefoner, nettbrett, bærbare PCer, hodetelefoner og annen bærbart utstyr.

Med settet skal man kunne lage «dobbeltrolle»-port (DRP)-applikasjoner med USB Type-C kraftoverføring (PD: Power Delievery), eller migrere fra eksisterende USB Type-A batteripakker til Type C. Settet «USB Type-C Battery Pack Reference Design» består av utviklingskort, USB Type-C PD-stakk, kodeeksempel, skjema og maskinvaremanual.

Referansedesignet utnytter fordelene med PD-stakken som også er inkludert i Silicon Labs' Simplicity Studio. Denne stakken gjør at man kan utføre høynivå funksjonskall for å sende USB Type-C-meldinger for sende- eller motta kraft.

På utviklingskortet finner man en EFM8 Busy Bee mikrokontroller som opptrer som PD-kontroller. Referansedesignet leverer 15W (3A ved 5V) og lader ved 1,8A. PD-stakken bruker bare en liten del av mikrokontrolleren, slik at det er plass til periferiporter, minne og prosessering av for eksempel styringsregulatorer og kraftkretser, kontrollbrytere, opptadering av andre vertsmaskiner om status med mer.

I tillegg kan man gjennom mikrokontrolleren bygge inn funksjoner som en integrert temperatursensor og analog-til-digital-kontroller (ADC) for å overvåke temperatur og spenning i batteripakken.

Kommentarer