Danner ny instrumentfamilie - Elektronikknett
Ny_instrumentfamilie-ZNL-FPL1000
Rohde & Schwarz lanserer en instrumentpakke som skal kunne bygges ut til de fleste RF målebehov.

Danner ny instrumentfamilie

Under European Microwave Week 2017 i Nürnberg lanserte Rohde & Schwarz to nye produkter som danner en liten familie med kompakte, bærbare instrumenter.

Rohde & Schwarz introduserer en ny familie kompakte, bærbare og anvendelige instrumenter for forskning, service og produksjon, bestående av nettverksanalysatoren R&S ZNL og spektrumanalysatoren R&S FPL1000.

Her er tanken å tilby en trygg investering, der du kan starte med en ren spektrumanalysator

(FPL1000) som kan forvandles til et 3-i-1 allroundinstrument, ved å legge til den integrerte spektrumanalysatoropsjonen og kraftsensorer (ZNL).

Produktene skal løse de fleste RF målebehov, som karakterisering av komponenter som antenner, attenuatorer, filtere og forsterkere, samt målinger på signalkilder, inkludert spektralmålinger, analog og digital signaldemodulering og nøyaktige effektmålinger.

Instrumentene i den nye familien har et fotavtrykk på kun 408 mm x 235 mm, noe som skal spar opp til 60 % av plassen i forhold til konvensjonelle løsninger. De har stor 10.1" WXGA berøringsskjerm, som bl.a. gjør det enkelt å sette senterfrekvens og referansenivåer, og zoome i hele måleområdet. ZNL har frekvensområder fra 5 kHz til 3 GHz eller 6 GHz, og dynamisk område opp til 130 dB (typ.) og utgangseffektområde fra –40 dBm til +3 dBm (typ.). Målehastigheten er høy, for eksempel 16.7 ms (401 punkter, 100 kHz IF båndbredde, 200 MHz spenn, to-port kalibrering).

FPL1000 opererer i frekvensområdet fra 5 kHz til 3 GHz. Den skal ha god RF-ytelse, med typisk fasestøy på –108 dBc ved 10 kHz offset (1 GHz bærebølge) og et vist gjennomsnittlig støynivå (DANL) på –167 dBm ved bruk av forforsterker (opsjon).

Kommentarer