Apple kjøper utviklingsselskap for trådløs lading - Elektronikknett
PM100-PowerProxi
PowerbyProxi har blant annet utviklet den trådløse lademodulen PM100 som er interessant nok til at Apple har kjøpt selskapet. Foto: powerbyproxi.com

Apple kjøper utviklingsselskap for trådløs lading

Et mindre selskap fra New Zealand som utvikler moduler for trådløs lading er kjøpt opp av Apple – et signal om at de mener alvor om trådløs ladeteknologi.

PowerbyProxi, med base i New Zealand, er en knoppskyting fra universitetet i Auckland. I 2014 underskrev de i en lisensavtale med Texas Instruments for å dele resonant ladeteknologi ved bruk av standarden Qi.

Selskapet utviklet en 100W modulær trådløs kraft- og datasystem basert på en 65 mm spole. Kapslingen på PM100 som produktet heter, er vannett og kan brukes i forskjellige typer av ladetopologier. Kontrollsystemet klarer blant annet objektdetektering og dynamisk parring.

De har også utviklet en kommunikasjonsmodul som konverterer CAN bus-, Ethernet- og GPIO-signaler til trådløs styring, skriver mwee.com.

Som kjent lanserte Apple trådløs lading på sin nyeste iPhone 8 med brikker fra Broadcom og tredjeparts ladere på 5W. 7,1W skal bli tilgjengelig senere i år gjennom oppgradering av fastvaren. De har også planer, som er offentliggjort, om å levere en egen lader kalt AirPower. Dette er en «matte» som kan lade flere enheter samtidig.

Kommentarer