Teller komponenter – trådløst - Elektronikknett
XRHCount
XRHCount teller komponenter på rull. Bare legg rullen i skuffen, så er det gjort.

Teller komponenter – trådløst

Den tyske røntgeninspekssjonsspesialisten VisiConsult har utviklet XRHCount, en komponentteller som «skal få opp farten på en tidkrevende prosess», som de sier.

Det var distributøren Scanditron som gjorde vår utsendte oppmerksom på nyheten under messen productronica nylig.

VisiConsult-Industry-4.0-XRHCount Nylig ble XRHCount integrert i ASM's material manager.

Leverandøren lover at det er superenkelt. Det er bare å putte en komponentrull i maskinens skuff, og trykke på én knapp. Ved hjelp av røntgen vises resultatet umiddelbart. Dersom det likevel skulle vise seg at en rull ikke kan leses, får man et varsel.

Andre fordeler de trekker fram er at man ikke trenger eksperthjelp eller -bemanning, siden opplæring bare tar noen minutter. Dessuten er den vedlikeholdsfri. En annen viktig fordel er at den er forberedt for å kommunisere med MES- eller ERP-systemer, i tillegg til flere ledende merker monteringsmaskiner. VisiConsult sier også at dersom en maskin ikke allerede er i systemet, er det enkelt å koble den opp gjennom et åpent databasegrensesnitt. Også barkodeskannere, etikettskrivere, smarte kamera og lokalnettverk skal lett kunne tilkobles.

Manuelle typevalg og databaseoppdateringer skal dermed være unødvendig, siden komponentene leses inn automatisk. Er det nye komponenttyper, skal systemet lete etter sammenlignbare typer og automatisk velge beste løsning. Ved helt nye og ikke gjenkjennbare komponenter får man et varsel og rullen (data) kan sendes til «telleskyen». Dermed oppdateres systemet og det blir stadig mer effektivt. Det som skjer er at via telleskyen sørger leverandøren for at nye ruller/komponenter blir sjekket og registrert av deres utviklingsteam.

Kommentarer