Småskjermer for småting - Elektronikknett
IoD-09 miniatyrskjerm

Småskjermer for småting

4D Systems med sin til nå minste skjermmodul på 0,9 tommer. Skal være egnet for IoT-prosjekter.

Skjermprodusenten 4D Systems har satt en klar målgruppe med sin modulserie kalt ”Internet of Display”. I dag kom de med det nyeste tilskuddet i familien, med sin minste LCD-skjerm til nå. Med en størrelse på 0,9 tommer og drevet av den Wi-Fi-klare ESP8266, skal den være godt egnet for miniatyriserte IoT-prosjekter, heter det.  

Serien består av en rekke miniatyrskjermer med integrert Wi-Fi and og microSD/HDC port.

Den nyeste med betegnelsen IoD-09 tilbyr en fullfarge, 0,9 tommer 80 x 160 piksel TFT LCD skjerm, som skal være i stand til å vise fargebilder, animasjoner og ikoner. Den kommer i hullmontert- og OFM-versjon, for henholdsvis hobby-/prototyp og volumproduksjon. 
Modulen er bygget opp rundt systembrikken (SoC) ESP8266 fra Espressif. Den kommer med støtte for 802.11 b/g/e/I samt WPA/WPA2, WEP/TKIP/AES og STA/AP/STA+AP/P2P.

Det er tilgjengelig seks GPIOs som muliggjør digitale inn-/utganger samt forskjellige kommunikasjonsprotokoller.

Tilgjengelige grensesnitt er SPI, I2C, UART og 1-tråds kommunikasjon. En micro-SD port åpner for bruk av hyllevare minnekort fra 4GB til maks 32GB. Filaksessformat som støttes er FAT16 og FAT32.

Modulen kommer også med 4Mbit flashminne for brukerapplikasjonskode og –data, samt 128Kb SRAM (80Kb tilgjengelig for brukeren).
Skjermmodulen kan programmeres med det integrerte utviklingsmiljøet (IDE) 4D Systems Workshop4 (inkludert et grafikkbibliotek) eller gjennom Arduino IDE.