Sikter på IoT gateways - Elektronikknett
KBox A-203

Sikter på IoT gateways

Kontron lanserer en ny industriell prosesseringsplattform, KBox A-203, med modulbasert arkitektur og mange grensesnitt.

Kontron melder at de vil lansere sin nye KBox A-203 under messen SPS IPC Drives 2017. Dette betegnes som en neste-generasjon industriell prosesseringsplattform, utviklet spesifikt for gateway-applikasjoner.

Basert på den nyeste Intel Atom E3900-serien prosessorer, skal denne enheten med lite vedlikehold,  uten vifter og batterier, fungere som en intelligent gateway for dataintensive IoT kantapplikasjoner. Bruksområder kan være industriell automatisering, så vel som transport og kommunikasjon.

Blant det varierte utvalget av grensesnitt for ulik bruk finner vi RS232/RS485 seriegrensesnitt for lokal datainnsamling eller for å kople opp sensor- eller maskinmiljø. Det er også mulighet for feltbusser som Profibus i tillegg. Generelt kan forbindelsen til IT-infrastrukturen implementeres gjennom integrerte gigabit ethernet grensesnitt, eller muligheten for WiFi.

Prosjektbasert integrasjon av trådløse teknologier som LTE (4G) og GSM (2G/3G) er en annen mulighet. Det planlegges også integrasjon av energigjerrige trådløse LoRa-standarder LoRa i nær fremtid. 

Boksløsningen er blant annet Microsoft Azure sertifisert, noe som skal gjøre den egnet til å arbeide med Microsoft Azure IoT-tjenester.