Segger støtter RISC-V - Elektronikknett
Embedded Studio med Risc-V

Segger støtter RISC-V

Ifølge Segger skal deres Embedded Studio støtte den åpne CPU-arkitekturen RISC-V.

Med en RISC-V versjon av sitt multi-plattform integrerte utviklingsmiljø (IDE) Embedded Studio kan Segger Microcontroller presentere det første profesjonelle IDE som støtter denne åpne CPU-arkitekturen. 

Embedded Studio for RISC-V kommer med de samme funksjonene og egenskapene som Embedded Studio for Arm og Cortex-M, og skal etter sigende gjøre det mindre strevsomt for brukerne å veksle mellom de to arkitekturene. 

Ifølge Segger vil J-Link kombinert med Embedded Studio tilby en brukervennlig debuggingsløsning for RISC-V og Arm med bruk av muligheter som er tilpasset for programvareutvikling og produksjon; Ubegrensede avbruddspunkter i flashminne, og muligheten for å skrive kundespesifiserte opplastere ved bruk av J-Links Open Flash Loader for å kunne støtte enhver type flashminnelagring. 

Embedded Studio har også flere metoder for applikasjonsanalyse, slik som minnebruk og stakkanalyse. 

En måte å oppleve RISC-V og Embedded Studio er med utviklingskortet Digilent Artix-A7 ARTY, som har implementert SiFive E31 kjerne-IP, inkludert flashminneprogrammering, debugging og flash avbruddspunkter. Bare å sette i gang, ifølge Segger.