Raskere responstid i CAN-nettverk - Elektronikknett
PIC-K83

Raskere responstid i CAN-nettverk

Microchip lanserer en utvidelse til produktlinjen PIC18, med en ny familie 8-bit mikrokontrollere (MCU) som kombinerer en Controller Area Network (CAN)-buss med et omfattende sett med kjerneuavhengige periferikretser – Core Independent Peripherals (CIP).

Disse CIPene øker systemmulighetene, samtidig som de gjør det enklere for designere å lage CAN-baserte applikasjoner uten den økte kompleksiteten som følger av ekstra programvare.

En viktig fordel ved å bruke en K83 MCU i CAN-baserte systemer skal være at CIPene gir deterministisk respons til sanntidshendelser, bidrar til kortere designtid og kan enkelt konfigureres med verktøyet MPLAB Code Configurator (MCC).

Den nye familien er ideell for applikasjoner som benytter CAN i medisinske-, industrielle- og bilrelaterte markeder, slik som motoriserte operasjonsbord, varesporing, ultralydmaskiner, automatiserte transportbånd og biltilbehør. CIPene gjør systemdesignere i stand til å redusere time-to-market gjennom rask konfigurering av maskinvarebaserte periferikretser, i stedet for å skrive og validere en hel programvarerutine for å utføre en oppgave.

Komponentene i PIC18 K83 familien inneholder 15 tidsbesparende CIPer inkludert: Syklisk redundanssjekk (CRC) med minneskanning for å sikre integriteten i ikkeflyktige minner; direkte minneaksess (DMA) muliggjør dataoverføringer mellom minne og periferikretser uten å involvere CPU; «Windowed Watchdog Timer» (WWDT) for å trigge system-reset; 12-bit «Analogue-to-Digital Converter with Computation» (ADC2) for automatisering av signalanalyse for sanntids systemrespons; og «Complementary Waveform Generator» (CWG) som muliggjør høy-effektiv synkron svitsjing med tanke på motorstyring.

De nye produktene støttes av MPLAB Code Configurator (MCC), en gratis programvare-plug-in med grafisk grensesnitt for å konfigurere periferikretser og funksjoner spesifikt for hver applikasjon. MCC er integrert i Microchips nedlastbare MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) og det skybaserte MPLAB Xpress IDE. Familien støttes også av utviklingskortet Curiosity High Pin Count (HPC) Development Board (DM162136).

PIC18F25K83 med 32 KB Flash-minne og PIC18F26K83 med 64 KB Flash-minne er tilgjengelig umiddelbart, både for prøve- og volumproduksjon. Begge komponentene er tilgjengelige i 28-pinns SPDIP, SOIC, SSOP, UQFN og QFN pakker.

Kommentarer