Programmering av ting fra skyen - Elektronikknett
Libelium med sensorprogrammering i skyen

Programmering av ting fra skyen

Libelium lanserer programvaretjenester som skal gjøre det mulig å programmere IoT-enheter fra ”skyen”, så å si uten erfaring med å skrive kode. 

Under Smart City Expo i Barcelona denne uken lanserer Libelium for første gang en programvaretjeneste i skyen, som i første rekke skal utvide deres sensorplattformer til intelligente løsninger.

Det spanske selskapet hevder løsningen vil redusere utviklingskostnader, øke sikkerheten og forkorte tiden til markedslansering for brukere av Waspmote og Waspmote Plug & Sense! – ikke minst ved å fjerne kodetrenings- og ”prøve og teste”-stegene i implementeringsprosessen.

Det nye verktøyet skal gjøre det mulig å lage binærfiler for Libeliums Plug & Sense! sensornoder i løpet av noen minutter,  ved simpelthen å fylle ut et online skjema med alle arbeidsmulighetene, som sovesyklus, data som skal inkluderes i sensorsystemet, destinasjons-URL i skyen, nettverksopsjoner m.m.

– Etter mer ti års erfaring med en av de mest komplette IoT programmerings-APIene i verden, har vi innsett at kundene vil ha mer enkelhet.  De ønsker å utnytte hele programmeringspotensialet med bare ett klikk.  Derfor kom vi opp med idéen om å legge all denne kompleksiteten i en skytjeneste, som kunne være i stand til å lage kode og kompilere den for brukerne, i løpet av noen sekunder, kommenterer teknisk sjef i Libelium, David Gascón.