Norsk lader for for proffmarkedet - Elektronikknett
Mascot-3546LI

Norsk lader for for proffmarkedet

Mascot lanserer en ny lader for Li-ion battericeller. Modell 3546LI kan lade opptil 14 Li-Ion battericeller, og er utstyrt med intelligent mikrokontroller med smart ladelogikk som både maksimerer batteriets ytelse og kan vekke dypt utladede batterier.

Med den nye modellen 3546LI introduserer den norske strømforsyningsprodusenten Mascot neste generasjons kvalitetsladere for Li-Ion batterier. Den nye laderen bruker en 3-trinns ladeprofil med en mikroprosessor for å maksimere batteriets ytelse. Den nye laderen er også i stand til å vekke dypt utladede batterier og benytter mykstarts-ladeprosess med lav strøm til spenningen er normalisert.

I følge produsenten passer laderen godt til et bredt spekter av bruksområder, fra medisinsk industri til forbrukerelektronikk. Brukere skal også få optimal brukstid for batteridrevet utstyr som pasientløftere, LED-belysningssystemer og elektriske sykler.

3546LI er medisinsk sertifisert i henhold til EN 60601-1 3ed og UL-godkjent. Fem standardversjoner er i første omgang tilgjengelige for lading av batterier med 3 celler (2.7A / 8.4V) til 10 celler (0.7A / 42V), med seks nye versjoner som kommer senere, med lading av 1 til 14 battericeller.

Alternative ladere som avslutter ladingen når batteriets terskelspenning oppnås kan forkorte ladetiden, men vil alltid føre til at batterikapasiteten ikke fullt utnyttes. 3546LIs 3-trinns lading gjenoppretter først batterispenningen på 4.2V og bruker deretter metningsladning for å fylle batteriet helt opp. Dette sikrer lengst mulig batteridriftstid. Ladningen fullføres når strømmen faller til 100mA.

3546LI bruker en 3-farget lysdiodeindikator for å vise ladestatus eller eventuell feil- eller ventemodus. Tilpasninger gjøres på forespørsel, får vi vite.

Tekniske nøkkelspesifikasjoner:
• Ladekapasitet: 1 til 14 Li-ion celler
• Maks. utgangseffekt: 23W ((2-cells lader) til 29W (14 cells)
• Virkningsgrad > 85%
• Inngangsspenning: 90 – 264VAC
• Vekt: 220g
• Mål: 124mm x 50mm x 37mm

Kommentarer