Norsk lader for for proffmarkedet

Mascot lanserer en ny lader for Li-ion battericeller. Modell 3546LI kan lade opptil 14 Li-Ion battericeller, og er utstyrt med intelligent mikrokontroller med smart ladelogikk som både maksimerer batteriets ytelse og kan vekke dypt utladede batterier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med den nye modellen 3546LI introduserer den norske strømforsyningsprodusenten Mascot neste generasjons kvalitetsladere for Li-Ion batterier. Den nye laderen bruker en 3-trinns ladeprofil med en mikroprosessor for å maksimere batteriets ytelse. Den nye laderen er også i stand til å vekke dypt utladede batterier og benytter mykstarts-ladeprosess med lav strøm til spenningen er normalisert.

I følge produsenten passer laderen godt til et bredt spekter av bruksområder, fra medisinsk industri til forbrukerelektronikk. Brukere skal også få optimal brukstid for batteridrevet utstyr som pasientløftere, LED-belysningssystemer og elektriske sykler.

3546LI er medisinsk sertifisert i henhold til EN 60601-1 3ed og UL-godkjent. Fem standardversjoner er i første omgang tilgjengelige for lading av batterier med 3 celler (2.7A / 8.4V) til 10 celler (0.7A / 42V), med seks nye versjoner som kommer senere, med lading av 1 til 14 battericeller.

Alternative ladere som avslutter ladingen når batteriets terskelspenning oppnås kan forkorte ladetiden, men vil alltid føre til at batterikapasiteten ikke fullt utnyttes. 3546LIs 3-trinns lading gjenoppretter først batterispenningen på 4.2V og bruker deretter metningsladning for å fylle batteriet helt opp. Dette sikrer lengst mulig batteridriftstid. Ladningen fullføres når strømmen faller til 100mA.

3546LI bruker en 3-farget lysdiodeindikator for å vise ladestatus eller eventuell feil- eller ventemodus. Tilpasninger gjøres på forespørsel, får vi vite.

Tekniske nøkkelspesifikasjoner:
• Ladekapasitet: 1 til 14 Li-ion celler
• Maks. utgangseffekt: 23W ((2-cells lader) til 29W (14 cells)
• Virkningsgrad > 85%
• Inngangsspenning: 90 – 264VAC
• Vekt: 220g
• Mål: 124mm x 50mm x 37mm

Powered by Labrador CMS