Når lys blir data og IT - Elektronikknett
Philips_lighting
Fra å være en bransje som primært handlet om lyspærer og armaturer i forskjellige formater, opplever belysningsbransjen i dag en stor utvikling innen både IT og digitalisering. Foto: Philips Lighting.

Når lys blir data og IT

Philips Lighting ansetter ny sjef i Norge som kommer fra Microsoft. Det er i anerkjennelsen av at belysning nå er mer data enn bare armaturer.

It-utviklingen i belysningsbransjen har vært ekstremt stor de siste årene, og kommuner og andre virksomheter ser i større og større grad verdi av lyssystemer som utnytter den seneste teknologien til energibesparelse, overvåkning og vedlikehold. Derfor er Tord Christensen, med bakgrunn fra Microsoft, hentet inn som ny salgsdirektør og sjef for Philips Lighting i Norge. Der skal han fortsette utviklingen med å gjøre løsningene til norske kommuner og virksomheter mer intelligente.

Tord_Christensen_Philips_Lighting_Norway Tord Christensen overtar rollen som sjef og salgsdirektør for Philips Lighting i Norge etter danske Michael Kragh.

Fra å være en bransje som primært handlet om lyspærer og armaturer i forskjellige formater, opplever bransjen i dag en stor utvikling innen både IT og digitalisering. På den måten har flere norske kommuner bidratt til utviklingen av smarte byer, med installasjon av LED-belysning som ved hjelp av det intelligente CityTouch systemet er et like stort IT-nettverk som gatebelysningsnettverk. Derfor har Philips Lighting også valgt å ruste opp deres kompetanse innen IT ved å ansette Tord Christensen, som tar over som Norgessjef og salgsdirektør for den profesjonelle delen av virksomheten.

– Vi beveger oss nå i en tid hvor belysning gjennomgår store forandringer og bransjen går en mer digital fremtid i møte. Lys er en stor del av vår hverdag og spiller en stor rolle, selv når vi ikke tenker over det, og det blir derfor veldig spennende å få lov til å bidra med min erfaring fra IT-bransjen i denne omstillingen. Vi har allerede et hav av muligheter til å utvikle belysningen i Norge, og jeg er sikker på at mine erfaringer fra IT-bransjen er verdifulle i denne prosessen, sier Tord Christensen i en pressemelding.

45-årige Tord Christensen overtar rollen som sjef for Norge og salgsdirektør etter danske Michael Kragh, og med sin bakgrunn og erfaring fra Microsoft blir det mulighet for ytterligere utvikling av Philips Lighting i Norge.

Kommentarer