Lettere å lage hurtiglader - Elektronikknett
DIO892-QC4-Weltrend-web

Lettere å lage hurtiglader

Diodes Incorporated og Weltrend Semiconductor lanserer industriens første Qualcomm Quick Charge 4 kompatible 27W referansedesign.

Diodes Incorporated , en leverandør av applikasjonsspesifikke standardprodukter (ASSP), og Weltrend Semiconductor Inc., som bl.a. leverer USB Type-C Power Delivery (PD) kontrollere, har nå lansert et felles referansedesign for en 27W Klasse A lader, som også skal være en av industriens første ladere som støtter Qualcomm Quick Charge 4 spesifikasjonen for rask lading av mobilenheter.

Quick Charge 4 er den nyeste hurtigladerspesifikasjonen fra Qualcomm Technologies, Inc., som for øvrig er et datterselskap av Qualcomm Incorporated. Spesifikasjonen åpner for opptil 20% raskere lading, opp til 30% bedre effektivitet og 5% kjøligere drift, sammenlignet med Quick Charge 3.0.

Quick Charge 4 støtter også USB PD og PPS (programmerbar kraftforsyning), og bidrar dermed til å standardisere mulighetene for de som tar i bruk disse teknologiene, samtidig som den er utformet for å gi svært god ladeytelse, med fem timers taletid med bare fem minutters lading!

Referansedesignet anvender Diodes’ AP3302, kvasi-resonante (QR) PWM kontroller med peak-strøm styring, som skal være optimalisert for høy ytelse, lav standbyeffekt og kosteffektiv, offline flyback-omforming. En annen komponent er deres APR345 sekundær-side, synkrone MOSFET likerettingsdriver, som støtter CCM, DCM og QR flyback topologier direkte. Weltrend leverer den høyt integrerte programmerbare protokolldekoderen WT6615F, som støtter den nyeste programmerbare kraftforsyningsspesifikasjonen for Quick Charge protokoller og USB PD, og følgelig fullt ut implementerer samtlige krav i Quick Charge 4 spesifikasjonen.