Energigjerrig serverplattform - Elektronikknett
Kontron-COMe-bDV7xx_per_C_nc

Energigjerrig serverplattform

Kontron lanserer COMe Type 7 modul for laveffekt serverplattformer på ”startnivå”.

Kontron kommer nå med en COM Express datamaskinmodul kalt COMe-bDV7 i basis type 7 formfaktor. Enheten er basert på Intel Atom prosessorfamilien C3000, som skal gi skalerbar ytelse og nettverksmuligheter, spesielt egnet for laveffekt, startnivå serverplattformer.

COMe-bDV7 modulen har serverklasse CPU-ytelse med opp til 16 kjerner. Dette følges opp med støtte for opp til fire 10GbE-KR porter, noe som gjør den egnet for nettverksintensive anvendelser. KR designet skal tillate optiumal fleksibilitet, ved å definere det fysiske grensesnittet – KR for bakplankommunikasjon, kobber (RJ45) eller fiber (SFP+) på basekortet.

Videre åpner de tilgjengelige NC-SI signalene for tilkopling av en såkalt Baseboard Management Controller (BMC) på basekortet, for å kunne muliggjøre out-of-band fjernstyring.  

Videre støtter modulen opp til 64 GB ECC og non-ECC DDR4 minne, og ikke minst Kontrons Security Solution APPROTECT. Sistnevnte er basert på en integrert sikkerhetsbrikke fra Wibu-Systems, som smmen med et spesielt utviklet programvarerammeverk beskytter applikasjoner og data som prosesseres og lagres på enheten.