Endringer hos KGS Systemer AS - Elektronikknett
KGS

Endringer hos KGS Systemer AS

Den tradisjonsrike industriautomatiseringsleverandøren KGS Systemer AS går inn i en ny tid når tidligere eier pensjonerer seg. De ansatte overtar.

– Da tidligere eier i lengre tid har hatt et ønske om å gå av med pensjon, var det naturlig at de ansatte kjøpte seg inn på eiersiden for å drive firmaet videre, heter det i en pressemelding fra KGS Systemer i dag.

Kjell Sundfær Kjell Sundfær. (privat foto)

KGS Systemer as har levert industriautomasjon i 30 år, og de ansatte ønsker å fortsette med dette, samtidig som de fører firmaet videre inn i en ny og spennende tid.

De ansatte takker Kjell Sundfær for givende år i KGS Systemer, og ønsker ham en fin pensjonisttilværelse. Det ryktes at han blir travelt opptatt der også. 

– Jo-Inge, Bjørn og Oddbjørg gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer sammen med alle nåværende og nye kunder og leverandører, avslutter meldingen fra KGS Systemer.

KGS Systemer as er et høyteknologifirma med utspring i universitetsmiljøet i Tromsø, etablert i 1987. Ideen bak opprettelsen av selskapet var å utvikle fleksible, rimelige og gode løsninger for elektronisk måleutstyr med basis i personlige datamaskiner(PC).

Bedriften utviklet i årene 1987 - 88 en testmaskin til bruk i industri og laboratorier. Dette la grunnlaget for den videre satsning på systemløsninger innen datafangst, måling, presentasjon og styring av prosesser. Dette har utviklet seg til at bedriften i dag leverer alt fra ferdige løsninger samtidig som de er en komponentleverandør til automatiseringsindustrien.

Bedriften flyttet til Forskningsparken i Tromsø i 1995. Dette har øket bedriftens tilgang til spisskompetanse ved at de samarbeider med flere høyteknologiske bedrifter i Forskningsparken. De er her del av et kompetansenettverk innenfor programvareutvikling og industriutvikling.