EEPROM med mulighet for fjernidentifisering - Elektronikknett
Microchip_AT21CS11

EEPROM med mulighet for fjernidentifisering

Microchip lanserer en énleder, topinns EEPROM, AT21CS11, med 2,7V til 4,5V driftsspenningsområde. Den skal passe for identifisering og autentisering av fjerntliggende enheter, som kassetter eller kabler, der det er begrenset med plass til elektroniske komponenter.

Hver enkelt AT21CS11 inneholder både et forhåndsprogrammert, unikt serienummer og fem minneseksjoner i EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory). Enkelte eller alle minneseksjoner kan låses permanent for sporing av produkter og identifisering av tilbehør. Dette skal å bidra til å hindre bruk av forfalskninger.

AT21CS11 er den andre énleder EEPROM som Microchip tilbyr. Den nye komponenten utvider driftsspenningsområdet til 4,5V, noe som gjør den egnet for Lithium-Ion batteridrevne enheter, som medisinsk engangsutstyr og e-sigaretter.

Den nye komponenten kan kommunisere med et system via en Single Input/Output (SI/O)-leder som fungerer både som kommunikasjon og kraftforsyning.

Ved at det bare trengs én ledning og jord blir det enklere for produsenter av Fibre to the Home (FTTH) kabel-ender å legge til kritiske kabelkarakteristiske parametere til ulike kabeltyper, heter det i en melding fra Microchip. SI/O-lederen muliggjør også en enkel, topunkts mekanisk «snap-in»- eller «twist-on»-kontakt for engangsprodukter der større tre-, fem- eller åttetrådete løsninger blir upraktisk.

Ved å plassere komponenten i en éngangskassett, patron eller kabel, kan produsentene lage tilbehør som enkelt kan identifiseres eller autentiseres. Komponenten har 1 Kbit EEPROM minne (fire seksjoner med 256 bits hver), et 64-bit serienummer og 128 bits for ekstra, brukerprogrammerbart sporingsminne. Det ekstra minnet gjør designere i stand til å legge til unike identifiserings- og driftsparametere, slik som informasjon om forbruk og anvendelse, i lokasjoner som kan befinne seg langt fra hovedelektronikken.

AT21CS11 er tilgjengelig umiddelbart for prøvevolumer og i volumproduksjon, i et utvalg av pakkevarienter. Det er også tilgjengelig et evalueringssett, AT21CS01/AT21CS11 Single-Wire Evaluation Kit (DM160232) som koster rundt 100 dollar.

Kommentarer