De innvevde samler seg i Stockholm - Elektronikknett
Embedded Conference Scandinavia

De innvevde samler seg i Stockholm

Neste uke åpner det som faktisk er blitt Europas største konferanse innen innvevde teknologier, Embedded Conference Scandinavia (ECS).

Arrangementet går av stabelen 7.-8. november på Kistamässan i Stockholm. Her presenteres det nyeste og hotteste innen innvevde systemer og IoT, både i konferansedelen og i utstillingsdelen, ifølge arrangøren.

I løpet av de to dagene presenterer 80 talere og 90 utstillere fra hele verden case studies, produktnyheter og løsninger på området. 

Ulf Bodin Ulf Bodin, Luleå Tekniske Universitet.

– Med årets evenement løfter vi spesielt frem det som skjer innen digitalisering i ulike industrier. I forbindelse med den fjerde industrielle revolusjon, som omfatter avansert sensorteknikk og komplekse innvevde løsninger for å ytterligere effektivisere produksjon pg samtidig gjøre den mer fleksibel og  tilpasningsdyktig, får vi høre om åpen kildekode, smarte produkter, pålitelighet og test, og mye annet, uttaler Ulf Bodin, avdelingsleder på EISLAB (Embedded Internet Systems LAB), ved Luleå tekniske universitet.  

På første konferansedag får vi høre på Elena Fersman fra Ericsson, som vil fortelle om det oppkoplede samfunnet, og Niklas Karpe fra Scania, som vil fortelle om betydningen egenutvikling av innvevd programvare har for en kjøretøyprodusent.

I løpet av dag to av konferansen vil Maarten Struys fra Microsoft ta for seg operativsystem for IoT og koplingen til skyløsninger, samt Tor Björn Minde fra RISE SICS som vil snakke om IoT og kunstig intelligens (AI) for drift av datasenter, den nye industrien som begynner å vokse frem.