Avansert kontorassistent med talegjenkjenning - Elektronikknett
eMeet - XMOS kontorassistent

Avansert kontorassistent med talegjenkjenning

eMeet og XMOS i samarbeid om eMeet AI Office Assistant med ledende taleteknologi med stor rekkevidde: De første produktene alt i butikken.

XMOS er et selskap som leverer avanserte, innvevde løsninger for tale- og lydgrensesnitt. Nå forteller de om et samarbeid med Shenzhen eMeet Technology Co, som skal bruke deres VocalFusion taleteknologi i sin nye mobile smartkontorassistent, eMeet OfficeCore M1.

Denne kommersielle løsningen, som allerede skal være tilgjengelig i butikker, er det første resultatet av partnerskapet mellom de to selskapene.  

Den kompakte og bærbare høyttaleren benytter en USB- og Bluetooth-forbindelse til en mobiltelefon eller bærbar  PC, for å forvandle enhver omgivelse til et telekonferanserom.

Teknologien med navnet XMOS VocalFusion ble etter sigende valgt på grunn av evnen til å detektere og isolere tale og ord innenfor en radius på 8 meter i alle retninger. Dette på basis av talegjenkjenningsteknologi med lang rekkevidde og en matrise med sju eMeet 360° omni-direksjonale mikrofoner.

Taleprosessoren XMOS XVF3000 anvender akustisk ekkokansellering (AEC) for å fjerne tilbakespilt lyd fra mikrofonsignalene. Automatisert støydemping (ANS) og teknologier for fjerning av gjenklang brukes for å ta bort uønsket støy og ekko i det innhentede signalet. Mikrofonen følger stemmen ettersom en person beveger seg rundt i rommet ved hjelp av stråleforming, og skal sikre at selv den mest lavmælte personen i rommet lett kan høres.