Arrow og Cypress samarbeider om økosystem for IoT-utvikling - Elektronikknett
Cypress_Arrow_PSoC6

Arrow og Cypress samarbeider om økosystem for IoT-utvikling

Sammen lanserer Arrow Electronics og Cypress PSoC 6 Titanium, et utviklingskort de omtaler som et økosystem for utviklere.

Titanium-kortet skal gjøre det mulig å utvikle produkter med WiFi, lavenergi Bluetooth (BLE), mobilnett og LPWAN.

Selve kortet er utviklet etter spesifikasjonene i «Linaro 96Boards IoT edition». Sentralt ligger Cypress' nye PSoC 6 mikrokontroller med to kjerner og BLE 5.0. Med strømforsyning via Cypress EZ-PD CCG3 USB-C-kontroller, får man også sensoren BME680 fra Bosch Sensortec. Dette er en miljøsensor for måling av gass, fuktighet, temperatur og trykk. Plattformen er dessuten ARM mBed-kompatibel og har en 40-pinners utvidelseskontakt som er kompatibel med andre 96board-plattformer.

Det er flere utvidelsesmuligheter, blant annet evaluere flere oppkoplings- og teknologiopsjoner, inkludert et kommende mezzanin-kortet WICED som er under utvikling hos Cypress.

Sammen skal selskapene komme med flere annonseringer av produkter innenfor dette økosystemet, får vi vite.

Mikrokontrolleren PSoC 6 er for øvrig en lavenergi MCU med innebygd lavenergi Bluetooth og maskinvarebasert sikkerhet. Den tokjernede arkitekturen er basert på ARM Cortex-M4 og Cortex-M0+. Den har også programvaredefinert periferiutstyr som skal gjøre det enkelt å utvikle produkter som kroppsnære ting, industri- og IoT-utstyr, smarthusutstyr, IoT gateways, bærbart medisinsk utstyr og lydbehandlingsprodukter.

Kommentarer