Ultrahaptics lanserer akademisk program - Elektronikknett
Ultrahaptics
Gjennom et akademisk program skal flere anvendelser av Ultrahaptics' teknologi se dagens lys. (foto: Ultrahaptics)

Ultrahaptics lanserer akademisk program

Ultrahaptics, som har utviklet en modul som med ultralyd får deg til å føle objekter i løse luften, har lansert et akademisk program. Programmet skal støtte forskningsgrupper over hele verden til å utforske og utvikle haptiske grensesnitt ved å ta i bruk fokusert ultralyd.

Dette er selvsagt et smart grep for å utbre denne spesielle teknologien, men det er mange som synes det er en god idé. Som vi har omtalt før gjør den modulerte ultralyden som kommer fra en høyttalermatrise, at brukeren føler virtuelle objekter, former, brytere og knapper i løse luften – uten å se dem. Applikasjoner er allerede tatt i bruk i bilindustrien, innenfor virtuell virkelighet og industrikontroll.

– Lanseringen av dette programmet gjør at det kan utvikles nye, banebrytende brukerapplikasjoner for vår teknologi som ligger i forkant av haptisk forskning. Det er allerede et stort antall høykvalitetsprosjekter i gang, og jeg er definitivt tilhenger av uttrykket «å stå på kjempers skuldre»; vi er klare til å virkeliggjøre, bygge og utvikle på den kunnskapsbanken som allerede finnes der ute, sier Tom Carter, teknisk direktør i Ultrahaptics.

Akademiske partnere som allerde arbeider med selskapet, har gjennomført prosjekter som «The Tate Sensorium», følelsen av et flyvende objekt i sammenheng med kunstverk; «9D TV» fra Universitetet i Sussex, en TV- eller filmløsning som gjør at man opplever syn, hørsel, smak og lukt og med tillegg av Ultrahaptics: berøring.

De opplyser at de også har forbindelser med MIT i USA og Universitetet i Tokyo.

Mer om programmet kan leses på selskapets nettside. (ekstern lenke)

Kommentarer