Ny offentlig tjeneste gjør at du kan søke om foretaksnavn, domene og varmerke er ledig.

Tre i ett for gründere

I dag lanseres Navnesøk, en tjeneste som gjør det enkelt for nyetablerere og gründere å sjekke om domenenavn, foretaksnavn og varemerke er ledig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I dag er 110 gründere samlet på Starte- og drive-bedrift-dagen i Drammen der tjenesten blir lansert.

Patentstyret, Norid og Brønnøysundregistrene har gått sammen om å lage tjenesten Navnesøk for å bidra til en god start for nyetablerere og gründere. Tjenesten gir bedre kunnskap om oppstartsfasen som næringsdrivende.

– Denne tjenesten viser at samarbeid i det offentlige er viktig for å gjøre det enklere for gründerne. Vi trenger enda flere dyktige gründere som starter nye og lønnsomme bedrifter og da må vi lage enkle tjenester som dette, sier Næringsminister Monica Mæland. I Gründerplan 2017 sier regjeringen at vi skal skape og forsterke en kultur om gründerskap i Norge. Patenstyret, Norid og Brønnøysundregistrene bidrar med denne tjenesten til en bedre start for nyetablerere og gründere, sier Mæland.

Samarbeidet om å utvikle tjenesten startet for rundt ett år siden og er et felles initiativ, etter ønske fra Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) og Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).

Målet med løsningen er å effektivisere navnesøk-prosessen og samtidig vise de ulike relevante registreringsmulighetene ved oppstart. Tjenesten finner du på navnesok.no.

Powered by Labrador CMS