Skikkelig lavpris-skop fra Keysight - Elektronikknett
w_keysight_infiniivision1000x
Med en pris som starter på under 450 euro, er Infiniivision 1000-familien oscilloskop som passer til undervisning og for nybegynnere generelt.

Skikkelig lavpris-skop fra Keysight

Keysight utfordrer asiatiske produsenter i lavkostsegmentet med sitt nye oscilloskop Infiniivision 1000 X. Instrumentet leveres med omfattende læremateriell og er først og fremst tenkt til undervisning og elektronikknoviser.

For seks år siden lanserte Agilent, som det het den gang, lavprisoscilloskopene Infiniivision 2000 og 3000. Fra disse instrumentene har de tatt med ASICen MegaZoom IV til den nye familien. MegaZoom håndterer blant annet kurveformvisninger på opp til 50 000 sveip per sekund i sanntidsanalyse.

Resten av innsiden i skopet skal være nytt. De har også krympet instrumentet noe, sammenlignet med de tidligere 2000- og 3000-familiene. Blant annet er skjermen redusert fra 8,5 til 7 tommer.

Den nye familien kommer med to kanaler og to prober som standard. Båndbredden er 50 MHz eller 100 MHz, mens samplingshastigheten er 1 GHz eller 2 GHz avhengig av modell. Minnet er 100 kSa(mples) eller 1 MSa avhengig av modell. Det største minnet er det mulig å segmentere.

I tillegg til å være et oscilloskop, har instrumentet også en protokollanalysator for serielle signaler som I2C, SPI, UART/RS232, CAN og Lin. De skal også ha digitalt voltmeter og frekvensteller. Videre er de utstyrt med 24 forskjellige målefunksjoner pluss FFT. Det betyr at man kan studere signal i både tids- og frekvensdomenet. Muligheten til å legge inn grenseverdier gjør feilsøking raskere.

I tillegg til å ha et utvalg av hjelpefunksjoner, følger det med en utdanningspakke med presentasjonsmateriell for lærere samt studentoppgaver.

Prisen starter på like under 450 euro for den enkleste modellen.

Kommentarer