Setter fart på gode idéer - Elektronikknett
Setter fart på gode idéer

Setter fart på gode idéer

I Oslo er det etablert en ny "impact tech" akselerator, der gründere med banebrytende idéer kan finne både mentorer og penger.

Selskapene som kvalifiserer seg til plass i Nordic Impacts akselerator må komme opp med løsninger på ”de store problemene”, for eksempel innen miljø, utdanning, smarte byer, helse, demokrati osv.

Men samtidig settes det krav til reelle planer, og til at selskapene skal tjene penger.

– Dette er ikke bare «impact» for «impact» sin del, men også en forretningsmulighet, sier Haakon Brunell, managing partner i Katapult Accelerator til nettstedet Shifter.

Aktivitetene til kandidatene skal være innenfor såkalte eksponentielle teknologier, som kunstig intelligens, blockchain, virtual reality og internet of things.

– Selskapene må ha noe «live», påpeker Sean Percival, kjent som X2-direktør og tidligere leder av 500 Nordics, men nå også fødselshjelper for den nye impact-akseleratoren i Oslo sentrum (målet hans er å bidra til å starte ti akseleratorer bare i år).

Fra før har Nordic Impact investert i selskaper som Iris.AI,  No Isolation og Otovo. Nå ønsker de å hjelpe andre «impact tech»-selskaper til å vokse.  Akseleratoren inviterer selskaper både i og utenfor Norden.

Les hele artikkelen på Shifter her.