Sertifiserte Ethernet-kretser - Elektronikknett
Microchip GigEpack

Sertifiserte Ethernet-kretser

Omfattende utvalg av avanserte Gigabit Ethernet produkter skal gi enklere design, ifølge Microchip.

Microchip lanserer et nytt utvalg på 48 Gigabit Ethernet brikker med avanserte funksjoner, sertifisert samsvar, omfattende programvarestøtte og kopiklare evalueringsverktøy.

– Dette er ”Ethernet-pakker” som gjør komplekse ting tilgjengelig på en enkel måte. Vi har testet løsningene ut i samarbeid med et universitet, og er nå på banen med evalueringskort og alt som hører til, forteller produktansvarlig Jason Tollefson, som demonstrerte løsningen under Embedded World 2017.

Det nye settet med produkter, samlet kjent under navnet GigEpack, tar sikte på å redusere kompleksiteten og fjerne hindre ved implementering av høyhastighets nettverk, og åpne opp for nye bruksområder og applikasjoner. GigEpack inkluderer industriens første énbrikke Gigabit Ethernet svitsjer med integrert HSR/DLR redundans for ultrahøy pålitelighet i kritiske produksjonsapplikasjoner. Også inkludert er industriens første USB 3.1 Gen 1 til Gigabit Ethernet bro som er godkjent for bruk i biler, og som støtter Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) og infotainmentsystemer på ulike fysiske nettverkslag.

Alle produktene er sertifisert gjennom University of New Hampshire Interoperability (UNH-IOP) testing.  I tillegg kommer alle produktene med gratis programvaredrivere som er sertifisert, eller godkjent av tredjepart, for bruk sammen med alle de viktigste operativsystemene og som kan kjøres på smarte, kopiklare evalueringskort. Sist, men ikke minst er GigEpack settet støttet opp av Microchips gratis LANCheck online designtjeneste som reviderer kundedesign og sikrer at beste designpraksis er benyttet.

– Dette betyr at kunder som vil ha sjekket sine design, bare kan sende utlegg osv. til oss, og våre eksperter vil gjennomgå dem, opplyser Tollefson.

Utvalget av produkter i GigEpack settet omfatter tre produktfamilier. Den nye svitsjefamilien KSZ9477/9567/9897 har egenskaper som gjør brukerne i stand til å lage ultrapålitelige nettverk med HSR/DLR redundans og transportere audio og video med Audio/Video Bridging (AVB).

For eksempel har svitsjen KSZ9567 7 porter, et SGMII grensesnitt og har i tillegg EtherSynch teknologi, som støtter sanntids Ethernet, IEEE 1588 v2 Precision Time Protocol (PTP), AVB, og Time-Sensitive Networking (TSN). Den nye familien med brokretser, LAN7800/LAN7850/LAN7801, gjør kundene i stand til å utvide innvevde prosessorer med Gigabit Ethernet via USB 3.1 Gen 1, USB 2.0 eller High Speed Inter-Chip (HSIC) bro, til en rekke fysiske lag, slik som 1000Base-T, eller 100Base-T1 og HDBaseT via RGMII.