Satser på virtuell virkelighet til tekniske installasjoner - Elektronikknett
schneider

Satser på virtuell virkelighet til tekniske installasjoner

Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) skal øke brukervennligheten og skape fremtidens effektive BMS-systemer. Det mener Schneider Electric som nylig kjøpte programvareselskapet MWPowerlab. Formålet med oppkjøpet er å øke utviklingen av både Virtual og Agumented Reality til bygninger, industriell automatisering og elektrisk infrastruktur.

Schneider Electric er allerede i gang med å teste VR og AR som verktøy for å øke brukervennligheten i BMS (building management system) og utdanning.

– Oppkjøpet gir kunder adgang til avansert teknologi med høy grad av brukervennlighet. Innenfor byggbransjen forventer vi at VR og AR blir et naturlige valg i forbindelse med operatørtrening, simulering og driftsoptimering, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

– BMS-anlegg blir generelt mer avansert, men utdanningen er ikke like oppdatert på utviklingen. VR åpner for nye måter å trekke det visuelle inn i læringen på. Da blir det lettere å teste nye tiltak uten at bruker av bygningen blir påvirket, sier Otterstad.

Kommentarer