Samme kode på alle mikrokontrollere - Elektronikknett
TI-SimpleLink-kort

Samme kode på alle mikrokontrollere

Texas Instruments lanserer ny plattform som skal åpne for gjenbruk av kode på hele spekteret av trådløse og ledningsbaserte mikrokontrollere.

Under Embedded World 2017 lanserte Texas Instruments (TI) den nye SimpleLink mikrokontroller (MCU) plattformen, som de mener kan endre på hvordan et stort spekter av produkter kan utvikles.

Her prøver TI nemlig å forene et sett med maskinvare, programvare og utviklingsverktøy i ett enkelt utviklingsmiljø.

Ved hjelp av et enhetlig grunnlag bestående av drivere, rammeverk og biblioteker, skal nye programvareutviklingssett (SDK) i SimpleLink MCU plattformen åpne for økt skalerbarhet gjennom 100 prosent gjenbruk av kode. Det betyr selvsagt mye i designfasen både når det gjelder tid og kostnad, ettersom en applikasjon bare trenger kodes én gang, samtidig som den kan implementeres i en rekke ulike produkter.

– Gjennom flere år nå har vi jobbet med utfordringen ”hvordan utvikle programvare med 100% gjenbruksmuligeter?”. Mange kunder ønsker å differensiere sine produkter for ulike ytelser og/eller nettverksprotokoller, og bruker mye tid for å lage ulike varianter, sier produktansvarlig i TI, Ray Upton.

– De siste måneden har vi lansert stadig nye 32-bit ARM-baserte mikrokontrollere for ulike nettverk, slik at vi i praksis har markedets største utvalg. Nå samler vi alle disse til en enhetlig plattform. Det betyr at kunden vil kunne bruke løsningen sin i flere anvendelser og markeder, uten å endre applikasjonskoden, fremholder Upton.

Plattformen dekker alle mikrokontrollerne i familien; Vertsmikrokontrolleren MSP432, CC2640R2F og CC2640R2F-Q1 Bluetooth LE, CC1350, CC1310 Sub GHz+BLE, samt den nyeste WiFi-mikrokontrolleren CC3220 og nettverksprosessoren CC3120 som også ble lansert på messen. (artikkelen fortsetter under bildet)

SimpleLink MCU-plattform Én MCU-plattform, ett utviklingsmiljø.

De to sistnevnte danner en ny generasjon brikker og moduler i SimpleLink serien. Sikkerhet har vært en viktig faktor under utviklingen av de nye brikkene. – Sikkerhet og komplekse standarder sto øverst på listen over kundenes bekymringer, ifølge en undersøkelse vi gjorde rundt IoT-problematikk, forteller Upton.
CC3220-produktene er bygget på en ny arkitektur, med to fysisk adskilte eksekveringsmiljøer i én brikke. Komponentene har omfattende innvevde sikkerhetsfunksjoner som sikker lagring, kloningsbeskyttelse, sikker oppstart samt nettverkssikkerhet.

Over 800 produkter skal allerede være tilgjengelig i SimpleLink-plattformen.