Illustrasjonsfoto: Arctic Sand

Peregrine kjøper Arctic Sand

Murataselskapet Peregrine Semiconductor kjøper Arctic Sand Technologies som utvikler lavenergi halvledere for DC-DC kraftomformer-applikasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge Murata betyr denne strategiske overtakelsen at de kan akselerere visjonen om å revolusjonere kraftelektronikkmarkedet med verdens minste og mest effektive kraftløsninger.

Peregrine står bak en teknologi kalt RF SOI (silicon on insulator). Hensikten er at Arctic Sands løsninger skal videreutvikles med blant annet denne teknologien.

Arctic Sands lavenergikomponenter vil bli lagt til Muratas eksisterende produktlinje som et tillegg til kraftmodulvirksomheten som retter seg mot telekom-, datakommunikasjon- og industrimarkedet.

Selskapet sier også at de vil bli i stand til å få enda mer fart på Arctic Sands eksisterende målgruppe som er mobil databehandling, smarttelefoner og LCD-paneler.

Produktene fra Arctic Sand sies å kunne gjøre plattformer for kraftomforminger tynnere og mindre. I visse applikasjoner er arealet for kraftkomponenter redusert med 50 prosent gjennom deres løsninger.

For øvrig ble Arctic Sand startet gjennom  en knoppskyting fra MIT, USA.

Representant for Peregrine i Norge er Bredengen AS.

Powered by Labrador CMS