Nye AVR mikrokontrollere fra Microchip

Nye tinyAVR mikrokontrollere skal øke systemkapasiteten samtidig som de senker effektforbruket i innvevde applikasjoner

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Microchip lanserer videre utvidelser av sin AVR mikrokontrollerportefølje med introduksjonen av tre nye komponenter i tinyAVR MCU familien. Den nye ATtiny1617 serien mikrokontrollere utvider utvalget av AVR-komponenter med «Core Independent Peripherals» (CIP), som bidrar til å øke systemkapasiteten samtidig som de reduserer totalt effektforbruk. Komponentene har fått mer minnekapasitet med blant annet 16 KB Flash opsjoner, samtidig som de forblir pinne- og kodekompatible med de nylig lanserte komponentene i ATtiny817 serien. Videre støttes alle medlemmene i familien av Atmel START, et nettbasert verktøy for grafisk konfigurasjon av innvevde programvareprosjekter.

Mikrokontrollerne fås med 16 KB Flash, 256 B EEPROM, og 2 KB RAM i 14-, 20-, og 24-pinns pakker. Komponentene inneholder nøkkelfunksjonene fra andre tinyAVR MCUs inkludert Event System Controller, som tillater periferikretser å kommunisere uten CPUen (Central Processing Unit) og gjør designere i stand til å skreddersy konfigureringen av MCU for sine spesifikke applikasjoner.  Den innebygde Peripheral Touch Controller (PTC) forenkler utvikling av kapasitive berøringssystemer. Andre integrerte egenskaper inkluderer: En 20 MHz intern oscillator, høyhastighets seriell kommunikasjon med USART, SPI, og I2C, konfigurerbare kundespesifiserte logikkblokker, en 10-bit Analog-til-Digital Omformer (ADC) med interne spenningsreferanser, driftsspenninger fra 1.8 V til 5.5 V, og picoPower-teknologi for hvilestrømmer helt ned til 100 nA.

De nye komponentene støttes av Atmel Studio 7 Integrated Development Environment (IDE), STK600 plattformen samt Atmel START, et gratis nettbasert verktøy for å konfigurere periferikretser og programvare for enkel utvikling.

De tre nye mikrokontrollerne er tilgjengelig nå for prøve- og volumproduksjon.

Powered by Labrador CMS